Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Mléko, mléčné výrobky, vejce, sýr

Jak šlehat sníh z bílků vhodný do třených těst - tipy, rady, doporčení

Do sněhu a do třených těst přidáváme raději jemný pískový cukr než práškový. Jemně zrnitý cukr pomáhá lépe natírat žloutky a lépe se šlehá. Do sněhu nejdříve zašleháme část cukru a zbytek až do zpevněné sněhové hmoty.

Jak při šlehání bílků zdvojnásobit množství ušlehaného sněhu - postup, návod

Dvojnásobné množství sněhu lze ušlehat, když na každý bílek přidáme jednu lžíci studené vody. Normálně šleháme a získáme tím dvakrát tolik sněhu, pěkně tuhého, jako ze samých bílků.

Příloha z bílků vhodná ke špenátu, čočce na kyselo - postup, návod

Bílky ušlehané na sníh osolíme a pečeme ve vymaštěném lívanečníku a podáváme jako přílohu k upravenému špenátu nebo k čočce na kyselo.

Jakou teplotu mají mít bílky při šlehání, aby se vytvořil tuhý sníh - rady, doporučení

Bílky na šlehání nemají být studené, ale nejlépe je ušleháme při teplotě kolem 20°C.

Jak ušlaht tuhý sníh z naložených vajec - tipy, rady, doporučení (citronová šťáva)

Používáme-li ke šlehání sněhu do piškotových těst naložených vajec, ze kterých se sníh špatně šlehá, přidáme několik kapek citronové šťávy nebo zrnko soli.

Jak to udělat, aby uvařené bílky nezmodraly - tipy, rady, doporučení (citronová šťáva)

Natvrdo uvařené bílky nezmodrají, když je pokapeme citronovou šťávou.

Jak to udělat, aby nám bílek z prasklého vejce nevytekl - tipy, rady (ocet)

Bílek z prasklého vajíčka nevyteče, ponoříme-li vajíčko do vody s přídavkem octa.

Jak uvařit bílek jako vejce natvrdo, jak uvařit bílek bez žloutku - postup, návod

Bílek uvaříme natvrdo zvlášť bez žloutku, když jej dáme do máslem vymazaného hrnečku a vaříme jej ve vodní lázni do ztuhnutí.

Jak ušlehat tuhý sníh - tipy, rady (citrónová šťáva)

Sníh z bílků snadno ušleháme, přidáme-li do něho trochu citrónové šťávy.

Jak oddělit bílek od žloutku tak, aby žloutek zůstal ve skořápce - postup, návod

Chceme-li použít bílek bez žloutku, pomůžeme si tím způsobem, že na obou koncích vajíčka uděláme silnou jehlicí dírky. Vejce postavíme na malý hrneček nebo sklenici, aby bílek zvolna vytékal. Žloutek pak zůstane ve skořápce. Zalepíme-li dírky vejce, uchováme tak žloutek po několik dní.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny