Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Vaření, pečení, smažení - rady, tipy, zlepšováky

Jak snadno sundat z plechu medové pečivo, aby se nepolámalo - tipy, rady, zlepšováky

Medové pečivo se po upečení špatně sejímá z plechu. Obyčejně se několik kousků poláme. Nestane se tak, když pod ještě teplé pečivo podsuneme režnou nit tak, že ji držíme oběma rukama a táhneme ji vodorovně po plechu.

Jak odlepit přilepené, připečené pečivo od pekáče, aniž bychom ho porušili - tipy, rady, zlepšováky

Když se nám pečivo přilepí na pekáč, odlepíme je, aniž bychom ho porušili, postavíme-li pekáč nebo plech na nádobu s horkou vodou.

Čím potřít pečivo po upečení, aby bylo křehké - tipy, rady, doporučení

Jakmile vyjmeme pečivo s plechem z trouby, potřeme je čerstvě rozpuštěným máslem. Je potom křehčí.

Připálené pečené maso - jak, čím spravit, napravit chuť výpeku - postup, návod

Když se nám připálí pečené maso, napravíme je tak, že připálenou část odkrojíme, maso vyjmeme z výpeku a do výpeku vložíme kousek kůrky z chleba a necháme v něm asi 15 minut. Nepříjemná chuť zmizí.

Jak to udělat, aby se volská oka, pokrmy připravované v lívanečníku nepřipalovaly - tipy, rady, doporučení (voda)

Pečeme-li cokoli na lívanečníku, necháme vždy jednu jamku prázdnou. Nalijeme do ní vodu a často ji doléváme. Tím zabráníme tomu, že se volská oka apod. nepřipálí.

Jak péct pokrmy, moučníky z máslového těsta - postup, návod

Máslové těsto pečeme ve velmi dobře vyhřáté troubě. Pokud by na povrchu příliš rychle zežloutlo, přikryjeme ho papírem. Nesmíme troubu velmi často otvírat.

Jak upéct pokrmy, moučníky z lístkového těsta, aby nám těsto krásně listkovalo - postup, návod

U lístkového těsta záleží úspěch na správném pečení. Toto těsto potřebuje troubu z počátku hodně vyhřátou, při dopékání teplotu prudce snížíme. Papír vložený do trouby musí ihned zežloutnout, nikoliv tmavě zhnědnout. Troubu neotvíráme často, aby se neochladil vzduch. Teprve, když pečivo začne zlátnout, nahlédneme do ní a při snížené teplotě dopékáme.

Chyby při pečení piškotové bublaniny, co nepřidávat do bublaniny, aby se nesrazila - rady, doporučení

Piškotová bublanina se srazí, dáme-li příliš vlhké ovoce. Použili jsme asi málo okapané ovoce. Rovněž tak škodí větší dávka citrónové šťávy.

K čemu lze použít vodu z rozmrazeného špenátu - tipy, rady

Vodu z čerstvého špenátu nevyléváme, neboť obsahuje cenné látky. Použijeme ji na úpravu polévky, omáčky apod.

Jak uvařit špenát, aby při vaření neztratil barvu - rady, doporučení

Špenát na rozdíl od jiné zeleniny vaříme odkrytý, aby neztratil barvu.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny