Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Vaření, pečení, smažení - rady, tipy, zlepšováky

Jak zmírnit zápach a silnou česnekovou chuť při přípravě bramboráku - tipy, rady (petželová nať)

Zápach z česneku odstraníme petrželovou natí, kterou několikrát v dlani promneme. Přidáním petrželové natě do bramboráku se zvýší obsah vitaminu C a zmírní česneková chuť.

Jak to udělat, aby nebylo česnek moc cítit - tipy, rady, doporučení

Česnek nebude tolik „ vonět „, ponoříme-li ho na chvíli do osolené vody.

Jak to udělat, co použít, aby byly palačinky po usmažení nadýchané - postup, návod

Pokud do těsta přidáme trošku sodovky nebo jednu či dvě lžíce rumu, budou palačinky nadýchané. Je ale potřeba, nechat těsto alespoň hodinu ležet, aby mouka mohla nabobtnat. Bude potom stravitelnější.

Jak to udělat, aby sádlo při škvaření nestříkalo - tipy, rady, doporučení (chlebová kůrka)

Sádlo při škvaření nestříká, vložíme-li do něho kousek chlebové kůrky.

Jak to udělat, aby škvařené sádlo v létě rychleji stydlo, chládlo - postup, návod

Aby škvařené sádlo v létě rychleji stydlo, postavíme nádobu do větší nádoby se studenou vodou nebo dřezu a několikrát vyměníme vodu.

Nejrychlejší a nejúspornější způsob, jak vyškvařit sádlo - postup, návod

Nejrychlejší a nejúspornější způsob, jak vyškvařit sádlo, není nakrájení na kostičky, pokud nám nezáleží na škvarcích. Jednodušší je rozemlít syrové sádlo na masovém strojku. Tímto způsobem získáme mnohem více sádla.

Jak, čím ochutit sádlo při škvaření, aby mělo výbornou chuť - postup, návod

Chceme-li mít sádlo po vyškvaření chutné, přidáme do něho během škvaření kousek tymiánu a za chvíli vyjmeme. Můžeme přidat nakrájenou cibuli a nakrájené jablko. Vše necháme v sádle, až se přeškvaří a potom procedíme.

Jak snadno naplnit papriky masovou náplní - postup, návod (cukrářský pytlík)

Dlouhé, špičaté papriky naplníme snadněji a také rychleji, jestliže masovou náplň vložíme do cukrářského pytlíku s velkou kulatou hubičkou a do připravených lusků zbavených vnitřních přepážek a semen ji jednoduše nastříkáme.

Jak připravit majonézu, nač si dát pozor při přípravě majonézy - tipy, rady

Připravujeme-li majonézu, musíme ji udělat hustší, neboť po přidání octa, okurky, cibule a citronové šťávy majonéza řídne a byla by nevzhledná.

Přesolená šťáva z masa - co s ní, jak ji napravit, spravit - tipy, rady

Přesolenou šťávu z masa upravíme, povaříme-li v ní chlebovou kůrku.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny