Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Moučníky, koláče, náplně, polevy, krémy

Jak zabránit aby byla citronová kůra hořká

Pokud chcete do koláče nebo dortu přidávat nastrouhanou citronovou kůru, nastrouhejte jen tenkou žlutou vrstvu. Bílá blanka chutná totiž nepříjemně hořce.

Jak zabránit vytvoření žmoků ze zavařeniny v krému na moučník

Pokud se chystáte míchat zavařeninu s krémem, nejprve přidejte a promíchejte jen opravdu trochu rozpuštěné zavařeniny. Až obě hmoty dobře splynou, přidávejte postupně zbytek zavařeniny. Nevzniknou tak žmolky, které výsledný dojem ovocného krému pokazí.

Kokosová šlehačka na meruňkový řez

Pomyslnou třešničkou na meruňkovém řezu se stane nadýchaná kokosová šlehačka. Jak ji připravíte? Ušlehejte ji dotuha, rozvrstvěte na koláč a posypte ji dozlatova orestovanýrní kokosovými hoblinami. Rovnou ale připravte větší počet řezů, bude velmi žádaný. 

Jak zvlhčit suchou bábovku - směs

Vychladlou bábovku několikrát propíchněte špejlí, zvlhčete směsí připravené z meruňkové zavařeniny, pomerančového džusu a rumu. Nechte dobře odležet. 

Jak udělat drobenku křupavější, křupavá drobenka

Taky milujete drobenku? Můžete ji ale ještě vylepšit: bude totiž ještě křupavější, když koláč hned po upečení lehoulince orosíte studenou vodou (třeba z rozprašovače).

Jak zajistit kyprost moučníku z tuku, žlutků a cukru

Cukr vždy šlehejte nebo třete s tukem či žloutky tak dlouho, až se úplně rozpustí. Jenom tak budou moučníky hezky kypré.

Čím nahradit alkohol přidávaný do těsta

Alkohol působí při zpracování těstajako kypřicí prostředek. Jestliže ho nahradíte jinou tekutinou, musíte do těsta přidat navíc trochu prášku do pečiva nebo droždí.

Jak zabránit zvlhnutí korpusu na ovocný koláč

Korpus na ovocný koláč z kynutého těsta se nepromáčí, když ho před obložením potřete slabě bílkem nebo posypete strouhankou. Můžete použít i rozdrcené máslové sušenky nebo dětské piškoty.

Jak poznat správnou teplotu čokoládové polevy na roztírání

Čokoládová poleva se na pečivo nejlépe roztírá, pokud není příliš horká. Správné teploty docílíte, když dvě třetiny čokolády na vaření rozpustíte v teplé vodní lázni a potom přidáte nastrouhaný zbytek. Když se rozpustí a poleva je hladká, pusťte se do zdobení.

Dietní palačinky pečené ve vaflovači

Palačinky se nemusí péct jenom na pánvi. Můžete použít vafiovač. Palačinky jsou stejně dobré, ovšem pečení je rychlejší a spotřebujete podstatně méně tuku.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny