Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Vaření, pečení, smažení - rady, tipy, zlepšováky

Ohřev, ohřívání uvařených brambor - jak to udělat, co použít (máslo, mléko)

Uvařené brambory ohřívejte tak, že je nakrájejte na plátky, vložte na pánev na kousek másla a podlijte lžící mléka. Při ohřívání jimi potřásejte. Mléko a máslo jim dodá lepší chuť.

Staré brambory bez chuti - jak, čím ochutit, vylepšit chuť (ocet, bujón)

Staré brambory získají na chuti, když k nim při vaření přidáte lžičku octa, kmín nebo je místo ve vodě vaříte v bujónu. Čím jsou brambory starší, tím více vody dejte na vaření.

Zápach v bytě, domě při pečení ryb - jak, čím zabránit, zamezit, předejít (jablko)

Když pečete rybu, zabránit nepříjemnému zápachu můžete tak, že do pekáče přidáte rozkrojené jablko. To při pečení zápach pohltí. Ryba nebude cítit, navíc bude její maso jemnější a bude skvěle chutnat.

Zápach z vaření v kuchyni - jak, čím odstranit, zbavit se (ocet, skořice, voda)

Snadno a rychle se nepříjemných výparů a pachů zbavíte, když na plotně ponecháte chvíli povařit vodu s octem, do které přidáte lžičku skořice.

Jak ušlehat tuhý sníh - postup, návod

Jak nejlépe ušlehat sníh? Vajíčka vyndejte z lednice s předstihem. Na rozdíl od šlehačky, která se musí šlehat co nejchladnější, bílkovému sněhu prospívá přinejmenším pokojová teplota. Při oddělování bílků buďte opatrní, aby se s bílky do misky nedostal ani malý kousek žloutku.

Číst dál: Jak ušlehat tuhý sníh - postup, návod

Jak nejlépe ušlehat smetanu, šlehačku - postup, návod

Jak nejlépe ušlehat smetanu (šlehačku)? Smetana se lépe ušlehá, pokud se zpracovává studená, ideálně ji cca 12 hodin před použitím vychlaďte na teplotu 2-6 C. Miska i metličky by měly být také studené. Nejprve šlehejte cca 1 minutu na nízké otáčky, poté zvyšte na vysoké a vyšlehejte do husté pěny.

Číst dál: Jak nejlépe ušlehat smetanu, šlehačku - postup, návod

Pečené maso měkké - jak, čím docílit (banán)

Přidejte před pečením masa do pekáče kolečka banánu - bude krásně měkké.

Zápach z ryb, rybí zápach při smažení ryby - jak, čím zabránit (citron, ocet)

Při smažení ryb kápněte do oleje trochu citronu nebo postavte vedle sporáku misku s octem - rybí zápach zmizí a nebude vám znepříjemňovat večeři.

Těsto na koláč přeslazené, moc sladké - jak, čím pomoci (citronová šťáva)

Přeslazené těsto na koláč zachráníte přimícháním čerstvé citronové šťávy.

Těsto na koláč přeslazené, moc sladké - jak, čím pomoci (jablečný ocet)

Přeslazené těsto na koláč zachráníte přimícháním trochy jablečného octa.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny