Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Vaření, pečení, smažení - rady, tipy, zlepšováky

Palačinky potrhané, nedrží vcelku - jak, čím zabránit, pomoci (vanilkový pudink)

Palačinky se při smažení nebudou trhat, když do těsta přidáte dvě lžíce vanilkového pudinku.

Maso rychleji upečené - jak to udělat, co použít (jehlice)

Velká drůbež se upeče rychleji, když její nejširší části (stehna, případně i prsa) probodnete jednou nebo dvěma kovovými jehlicemi a dáte ji s nimi péct - přivedou teplo do středu masa.

Mléko při vaření nepřeteče, neuteče - jak to udělat, co použít (naběračka)

Aby mléko při vaření nevyteklo, vložte do něj nerezovou naběračku - pára tak bude moci volně unikat.

Kulaté volí oko bez použití pánve na volí oka - jak to udělat, co použít (cibule)

Formičku na volské oko v kuchyni spolehlivě nahradí velké kolečko cibule nebo papriky. Vložte jen do pánve a vyklepněte do něj vejce - volské oko bude předpisové a "formičku" nejen není třeba umývat, ale můžete ji sníst.

Omáčka sražená, zdrclá - jak, čím pomoci (led)

Když se vám srazí omáčka, přidejte do ní kostku ledu a zamíchejte.

Mléko připálené v hrnci, pekáči - jak, čím zamezit, zabránit (sůl, cukr)

Aby se mléko nepřipálilo, je ideální ho lehce osolit, při pečení naopak osladit.

Jak využít slupky z rajčat

Slupky z rajčat nevyhazujte, ale použijte je při vaření masové polévky, dodají jí pěknou barvu.

Připalování oleje při smažení - jak, čím zabránit, zamezit (mrkev)

Kolečka mrkve přidaná do horkého oleje zabrání jeho připalování.

Olej při smažení neprská - jak to udělat, co použít (sůl)

Olej nebude při smažení prskat, když do něj vhodíte špetku soli.

Mletý mák více voní - jak to udělat, co použít (pánev)

Když mák před mletím nasucho opražíte na teflonové pánvi, bude mít intenzivnější aroma.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny