Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Sirup z černého rybízu - recept

Sirup z černého rybízu - příprava: Rybíz zalijeme 2 litry převařené vroucí vody, přidáme kyselinu citronovou a necháme 24 hodin stát, pak scedíme. Šťávu odměříme, přidáme do ní odpovídající množství cukru a za občasného míchání necháme rozpustit. Nalijeme do sklenic, zavíčkujeme a uložíme na chladné místo.

Číst dál: Sirup z černého rybízu - recept

Šípkové víno - recept

Šípkové víno - příprava: Šípky dobře očistíme, opereme, vložíme do třílitrových sklenic a zalijeme cukrem svařeným s vodou. Přidáme k nim kvasinky a živnou sůl, uzavřeme korkovou zátkou s kvasnou trubičkou a necháme na teplém místě kvasit. Když kvašení ustane a šípky klesnou ke dnu, přetočíme víno do jiné sklenice a necháme stát, až se úplně vyčistí.

Číst dál: Šípkové víno - recept

Meruňkový džus - recept

Meruňkový džus - příprava: Meruňky omyjeme, vypeckujeme, pokrájíme a podlité troškou vody rozvaříme. Ke konci přidáme cukr a kyselinu citronovou. Pak vše dohladka rozmixujeme, nalijeme do sklenic a sterilujeme 25 minut při teplotě 85 C. Před konzumací zředíme vodou v libovolném poměru.

Číst dál: Meruňkový džus - recept

Meruňkový likér - recept

Meruňkový likér - příprava: Dobře vyzrálé meruňky omyjeme, vypeckujeme a rozmačkáme, zalijeme lihem, rumem a vodou a necháme 14 dnů macerovat. Pak vše prolisujeme, přidáme cukrový sirup, dobře promícháme a necháme usadit. Po usazení kalu přefiltrujeme, nalijeme do lahví, dobře uzavřeme a uložíme na temném místě.

Číst dál: Meruňkový likér - recept

Ostružinový džus - recept

Ostružinový džus - příprava: Ostružiny očistíme a opereme, jablka odjádřincujeme a i se slupkou nakrájíme na menší kousky. Obojí vložíme do kastrolu, podlijeme troškou vody a rozvaříme. Poté ovoce rozmixujeme ponorným mixérem a propasírujeme přes síto.

Číst dál: Ostružinový džus - recept

Bublinky v perlivé vodě - jak, čím odstranit (ubrousek, cukr)

Chcete odstranit bublinky z perlivé vody? Ponořte na chvíli do sklenice kousek ubrousku nebo do ní přisypejte trochu krystalového cukru.

Kažení moštu ve sklenicích - jak, čím zabránit, zamezit (křen)

Jestliže do moštu před stáčením do lahví přidáte jemně nastrouhaný křen (cca lžíci na 1 litr), nebude se kazit. Před konzumací jej ale bude nutné scedit.

Pivní punč - jak připravit, udělat

V kastrolku povaříme 250 ml piva s kouskem citronové kůry a celé skořice. Mezitím z 1 bílku a 1 vrchovaté lžičky cukru ušleháme pevný sníh, přimícháme 1 žloutek a 1 lžičku citronové šťávy. Hmotu přendáme do vysoké sklenice a zalijeme svařeným pivem, z něhož jsme vyndali koření. Podáváme horké.

Bloody Mary - jak připravit, udělat

Do sklenice nalijeme 4 cl vodky, 1 cl citronové šťávy, 12 cl rajčatové šťávy, přidáme tabasko, worcesterskou omáčku, sůl, pepř a důkladně smícháme s ledem. Jako míchátko přidáme kousek celerové nati.

Brusinková vodka - jak připravit, udělat

Do hrnce nasypeme 150 g zralých brusinek, 60 g cukru a přidáme 2 lžíce vody. Zahříváme na mírném plameni, až se cukr úplně rozpustí a brusinky pustí narůžovělou šťávu. Horké přelijeme do široké skleněné nádoby, přidáme na špičku nože nastrouhané pomerančove kůry a zalijeme 0,7 l vodky.

Číst dál: Brusinková vodka - jak připravit, udělat

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny