Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Ovoce, povidla, zavařeniny

► Hruškové čatní, čatný - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Hruškové čatní - příprava: Oloupané a jádřinců zbavené hrušky nakrájíme na kostičky, cibuli najemno, česnek prolisujeme a zázvor nakrájíme na malé kostičky. V kastrolu smícháme cukr s ovocným octem a přivedeme k varu.

Číst dál: ► Hruškové čatní, čatný - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

► Rebarborové čatní, čatný z rebarbory - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Čatní z rebarbory - příprava: Oloupanou rebarboru nakrájíme na tenké plátky, meruňky na menší kousky a cibuli najemno a vše vložíme do kastrolu. Přidáme ocet a cukr, opepříme, osolíme a vaříme tak dlouho, až se směs rozdusí a

Číst dál: ► Rebarborové čatní, čatný z rebarbory - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Kečup z jablek - jak připravit, udělat

Kečup z jablek - příprava: Jablka, oloupaný česnek a oloupanou cibuli umeleme, přidáme cukr, ocet, kari koření a

Číst dál: Kečup z jablek - jak připravit, udělat

Marmeláda z ořechů - jak připravit, udělat

Marmeláda z ořechů - příprava: Ořechová jádra rozemeleme, vložíme do cukerného sirupu a krátce povaříme do zhoustnutí. Vložíme do skleniček a necháme odstát do druhého. dne. Pak je sterilujeme 20 minut při teplotě 85 C.

Číst dál: Marmeláda z ořechů - jak připravit, udělat

Karamelová angreštová zavařenina s vanilkou - jak připravit, udělat

Karamelová angreštová zavařenina s vanilkou - příprava: Do kastrolu se silnějším dnem nebo velké pánve nasypeme cukr a na středním ohni ho za občasného míchání necháme rozpustit a zkaramelizovat. Do karamelu po částech

Číst dál: Karamelová angreštová zavařenina s vanilkou - jak připravit, udělat

Rybízový džem - jak připravit, udělat

Rybízový džem - příprava: Rybíz otrháme ze stopek, vybereme seschlé či napadené plody a nasypeme do kastrolu. Přilijeme asi 2 decilitry vody a na prudkém ohni přivedeme k varu. Pak teplotu snížíme a necháme probublávat, dokud

Číst dál: Rybízový džem - jak připravit, udělat

Mirabelková zavařenina - jak připravit, udělat

Mirabelková zavařenina - příprava: Mirabelky důkladně omyjeme, odpeckujeme a zbavíme stopek. Plody rozmixujeme, nasypeme do hrnce a přidáme dřeň z vanilkového lusku a cukr. Dobře promícháme a přivedeme k varu. Přihodíme

Číst dál: Mirabelková zavařenina - jak připravit, udělat

Meruňkový džem s mátou - jak připravit, udělat

 

Svěží džem, který prozáří každou letní snídani. Použít jej můžeme ale i jako náplň do různých dezertů.

Číst dál: Meruňkový džem s mátou - jak připravit, udělat

Malinovo-višňová omáčka k sýrům (mostarda) - jak připravit, udělat

Zavařenina bez chemie a přidaného pektinu, která ozvláštní chuť každého sýra, ale i grilovaného masa nebo tradičního švýcarského receptu raclette.

Číst dál: Malinovo-višňová omáčka k sýrům (mostarda) - jak připravit, udělat

Hnědnutí hrušek při rozkrojení - jak, čím zabránit, zamezit (citronová šťáva)

Hrušky rychle hnědnou, proto by se po rozkrájení měly zalít citronovou šťávou. Kyselina zabrání oxidačnímu procesu.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny