Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Domácí kysané zelí - jak připravit, udělat

Domácí kysané zelí - příprava: Nakrouhané zelí co nejvíce upěchujeme do nádoby, přičemž je prosypáváme nakrájenou cibulí, cukrem, solí a kmínem. Při pěchování odebíráme vymačkanou šťávu, kterou potom nalijeme na povrch, zelí musí

být celé ponořené. Zatížíme prkénkem a ještě obaleným kamenem, přikryjeme utěrkou a necháme při teplotě 20 C kvasit. Zelí je hotové asi za 4 týdny. Můžeme ho konzumovat hned, nebo namačkáme do sklenic, uzavřeme víčky a sterilujeme 20 minut při 85 C.

Domácí kysané zelí - suroviny:

  • na 1 kg hlávkového zelí
  • 1 cibule
  • 100 g krystalového cukru
  • 20 g soli
  • 1/2 lžičky kmínu

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny