Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Meruňkový džem - jak připravit, udělat

Meruňkový džem - příprava: Meruňky omyjeme, zbavíme pecek, nakrájíme na menší kousky a dáme do hrnce. Přimícháme želírovací cukr. Hrnec zakryjeme pokličkou a směs necháme při pokojové teplotě asi čtyři hodiny proslazovat.

Za stálého míchání přivedeme k varu a od tohoto okamžiku vaříme čtyři minuty. Uděláme jednu nebo podle potřeby více rosolotvorných zkoušek, abychom poznali přesnou dobu ukončení varu. Sebereme pěnu, horký džem naplníme až po okraj do skleniček a potřísněné okraje očistíme. Skleničky okamžitě uzavřeme, postavíme víčky dolů a necháme v klidu, dokud džem úplně neztuhne.

Meruňkový džem - suroviny:

  • 1 kg meruněk
  • 1 kg želírovacího cukru

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny