Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Kompot z mochyně - recept

Kompot z mochyně - příprava: Plody mochyně očistíme, hrušky a jablka oloupeme, překrojíme na poloviny nebo na čtvrtiny, zbavíme jádřinců a vložíme do vody okyselené kyselinou citronovou. Cukr svaříme s vodou a ochutíme citronovou šťávou.

Do sklenic rovnáme vrstvy jednotlivých druhů ovoce a zalijeme horkým nálevem. Uzavřeme víčky a sterilujeme 20 minut při teplotě 85 C.

Kompot z mochyně - suroviny:

  • 350 g mochyně
  • 350 g hrušek
  • 300 g jablek
  • 4 dl vody
  • citronová šťáva
  • 150 g krystalového cukru
  • kyselina citronová

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny