Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Ovoce, povidla, zavařeniny

Mangová marmeláda, marmeláda z manga - recept

Mangová marmeláda - příprava: Čistou mangovou dužinu nadrobno pokrájíme nebo umeleme. Promícháme s cukrem, kyselinou citronovou a želírovacím přípravkem, přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme asi 2 minuty. Nakonec promícháme s rumem.

Číst dál: Mangová marmeláda, marmeláda z manga - recept

Rebarborový džem s jahodami - recept

Rebarborový džem s jahodami - příprava: Rebarborové řapíky nakrájíme na kousky, prosypeme 3/4 kg cukru a necháme do druhého dne odležet. Druhý den v kastrolu 10 minut povaříme, přidáme odstopkované a oprané jahody promíchané se zbytkem cukru a za stálého míchání vaříme 20 minut.

Číst dál: Rebarborový džem s jahodami - recept

Rebarborový džem s ananasem a ořechy - recept

Rebarborový džem s ananasem a ořechy - příprava: Rebarborové řapíky nakrájíme na kostičky, lehce podlijeme šťávou z ananasového kompotu a zahříváme, až pustí šťávu. Pak je za stálého míchání rozvaříme. Přidáme cukr a nadrobno nakrájený ananas a vaříme, až směs začne želírovat

Číst dál: Rebarborový džem s ananasem a ořechy - recept

Zavařená rebarbora na koláče - recept

Zavařená rebarbora na koláče - příprava: Rebarborové řapíky nakrájíme na kostičky, které prosypeme cukrem a skořicí a necháme hodinu stát, až pustí šťávu. Vložíme do sklenic, uzavřeme víčky a sterilujeme 30 minut při 85 C.

Číst dál: Zavařená rebarbora na koláče - recept

Maliny ve vlastní šťávě - recept

Maliny ve vlastní šťávě - příprava: Maliny přebereme, očistíme, propláchneme vodou a necháme okapat. V míse je prosypeme menším množstvím cukru, nasypeme do skleniček, uzavřeme a sterilujeme 25 minut při teplotě 85 C. Množství cukru volíme podle toho, jak chceme mít maliny sladké.

Číst dál: Maliny ve vlastní šťávě - recept

Malinový kompot - recept

Malinový kompot - příprava: Přebrané, očištěné a propláchnuté maliny nasypeme do sklenic a dobře setřeseme. Zalijeme cukerným roztokem, uzavřeme víčky a sterilujeme 20 minut při teplotě 85 C. Část malin můžeme zaměnit za jahody nebo ostružiny.

Číst dál: Malinový kompot - recept

Malinový džem s rybízem - recept

Malinový džem s rybízem - příprava: Hrst malin si dáme stranou, zbytek malin a rybíz prolisujeme v mlýnku na ovoce. Šťávu přivedeme k varu, přidáme želírovací cukr, který za stálého míchání necháme rozpustit, poté přidáme odložené maliny a ještě asi 3 minuty povaříme.

Číst dál: Malinový džem s rybízem - recept

Malinový džem s banány - recept

Malinový džem s banány - příprava: Hrst očištěných malin si dáme stranou, ostatní prolisujeme v mlýnku na ovoce. Čistou malinovou šťávu přivedeme k varu, přidáme oloupané a pokrájené banány a citronovou šťávu a chvilku povaříme.

Číst dál: Malinový džem s banány - recept

Malinový džem - recept

Malinový džem - příprava: Čtvrtinu přebraných malin odložíme stranou, zbytek podlijeme troškou vody, povaříme a propasírujeme přes síto. Protlak vložíme do širšího kastrolu a přivedeme k varu. Přidáme čtvrtinu cukru a vaříme asi 5 minut.

Číst dál: Malinový džem - recept

Pečené maliny - recept

Pečené maliny - příprava: Očištěné a oprané maliny nasypeme na plech s vyšším okrajem, přidáme všechno koření a citronová kolečka, zasypeme cukrem a bez míchání pečeme při 200 C asi půl hodiny, až začne cukr karamelizovat.

Číst dál: Pečené maliny - recept

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny