Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Ovoce, povidla, zavařeniny

Hrušková marmeláda bez cukru - recept

Hrušková marmeláda bez cukru: Hrušky oloupeme, vykrojíme jádřince, nakrájíme na kousky a vložíme je do hrnce. Přidáme špetku soli a přikryté pokličkou bez přidání vody vaříme 30-60 minut. Když hrušky začnou pouštět šťávu, odklopíme a za stálého míchání ji necháme vyvařit.

Hrušková marmeláda s želírovacím cukrem - recept

Hrušková marmeláda s želírovacím cukrem - příprava: Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na menší kousky a vložíme do hrnce. Zalijeme troškou vody, přidáme dle chuti citronovou šťávu a skořici a vaříme, až hrušky začnou houstnout.

Číst dál: Hrušková marmeláda s želírovacím cukrem - recept

Hruškový džem - recept

Hruškový džem - příprava: Hrušky i jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, pokrájíme, podlijeme troškou vody, zasypeme cukrem a rozvaříme. Je-li ovoce tvrdší, můžeme je lehce promixovat ponorným mixérem. Přidáme šťávu z citronu a pomeranče a koření a povaříme.

Číst dál: Hruškový džem - recept

Opilé hrušky - recept

Opilé hrušky - příprava: Vodu s krystalovým a vanilkovým cukrem a 150 ml rumu svaříme a po vychladnutí rozvar promícháme se zbytkem rumu. Oloupané hrušky zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky, které ihned vložíme do vody okyselené citronovou šťávou, aby nezhnědly.

Číst dál: Opilé hrušky - recept

Hruškový kompot - recept

Hruškový kompot - příprava: Hrušky oloupeme, rozpůlíme a vykrojíme jádřince. Vložíme je do vroucí vody okyselené kyselinou citronovou a povaříme, ne příliš doměkka, jen tak, aby jimi lehce "projela" vidlička. Hrušky vyjmeme, naskládáme do sklenic, zalijeme cukerným nálevem a do každé sklenice přidáme kousek skořice a hřebíček.

Číst dál: Hruškový kompot - recept

Jablka zavařená ve vlastní šťávě - recept

Padaná, ale jinak zdravá jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme je na tenké plátky nebo nastrouháme na hrubém struhadle. Vložíme je na 10 minut do mírně vyhřáté trouby, pak je napěchujeme do sklenic, zavíčkujeme a sterilujeme 20 minut při teplotě 85 C.

Zavařená jablka na štrůdl - recept

Zavařená jablka na štrůdl - příprava: Oloupaná jablka nastrouháme do mísy, promícháme je s přiměřeným množstvím cukru a mleté skořice a hodně namačkáme do sklenic. Uzavřeme víčky a sterilujeme 20 minut při teplotě 85 C.

Číst dál: Zavařená jablka na štrůdl - recept

Jablkový džem s citrusy - recept

Jablkový džem s citrusy - příprava: Oloupaná a jádřinců zbavená jablka nadrobno pokrájíme a vložíme do kastrolu. Přidáme oloupané a pokrájené pomeranče, citronovou šťávu, kyselinu citronovou a želírovací přípravek promíchaný se dvěma lžícemi cukru a za stálého míchání povaříme.

Číst dál: Jablkový džem s citrusy - recept

Trvanlivý jablečný džem - recept

Trvanlivý jablečný džem - příprava: Oloupaná a jádřinců zbavená jablka nahrubo nastrouháme, vložíme do kastrolu, přidáme ocet a cukr, dobře promícháme a necháme do druhého dne odležet. Druhý den uvaříme do sklovita. Horký džem nalijeme do skleniček, zavíčkujeme a na 10 minut obrátíme dnem vzhůru.

Číst dál: Trvanlivý jablečný džem - recept

Jablkový kompot s hruškami - recept

Jablkový kompot s hruškami - připrava: Ovoce rozkrojíme na čtvrtiny, vykrojíme jádřince, dobře opereme a střídavě vložíme do sklenic. Zalijeme horkým cukerným nálevem, přidáme koření, uzavřeme a sterilujeme 15 minut při teplotě 85 C.

Číst dál: Jablkový kompot s hruškami - recept

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny