Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

► Plněné grilované brambory - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Plněné grilované brambory - příprava: Brambory omyjte a uvařte je ve slupce doměkka. Pak je přepulte a vnitřky půlek vydlabejte do mísy. Anglickou slaninu nakrájejte nadrobno, opečte ji na rozpálené pánvi a na ní orestujte na plátky nakrájené očištěné žampiony. Nechte trochu vychladnout a pak přidejte do mísy k bramborám.

Číst dál: ► Plněné grilované brambory - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

► Salát z grilované zeleniny - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Salát z grilované zeleniny - příprava: Zeleninu očistěte a nakrájejte - cuketu a lilek na půlcentimetrová kolečka, papriku na čtverečky, rajčátka na poloviny, cibuli na čtvrtky a rozeberte ji na plátky. Dejte ji do mísy, zakápněte olivovým olejem, posypte provensálským kořením, promíchejte a rozložte na gril. Grilujte doměkka. Poté vše přendejte do mísy, podle chuti přidejte ještě trochu olivového oleje a koření, osolte, opepřete a dochuťte čerstvě vymačkanou citronovou šťávou.

Číst dál: ► Salát z grilované zeleniny - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

► Bramborové špízy na grilu - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Letní bramborové špízy na grilu - příprava: Malé nové brambory uvařte ve slupce v osolené vodě doměkka, nechte je trochu vychladnout a překrojte napůl. Vepřové maso nakrájejte na kostky, lilek na kolečka, papriku na přiměřené plátky, rajčátka na půlky, cibuli na čtvrtky a rozeberte. Na špejle střídavě napichujte kousky zeleniny a masa do požadované délky špízu.

Číst dál: ► Bramborové špízy na grilu - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Čím rozdmýchat oheň v grilu (sůl)

Zhasíná-li vám při grilování dřevěné uhlí, stačí ho posypat trochou soli.

► Jak, čím vyčistit špinavý gril (cibule)

Zanesený nebo špinavý gril snadno vyčistíte rozkrojenou stranou půlky cibule.

Uhlí v grilu špatně hoří - jak, čím pomoci, rozdmýchat plamen (fén)

Nedaří se vám rozdmýchat oheň v grilu tak, aby bylo uhlí žhavé? Vezměte prodlužovací kabel a zapněte fén.

Maso před grilováním - co s ním udělat, aby bylo měkké a šťavnaté

Před grilováním nechte naložené steaky 2 hodiny při pokojové teplotě. Když maso vyndáte přímo z lednice, bude tvrdé a vysušené. Maso sundané z grilu dejte před servírováním pár minut odpočinout, šťáva pak bude mnohem jemnější.

Připálené zbytky jídla na grilu - jak, čím odstranit, odmočit (kávová sedlina)

Na rošt grilu naneste hadříkem či houbičkou kávovou sedlinu, několikrát přetřete a opláchněte. Rošt bude jako nový bez připálených zbytků jídla.

Gril zanesený, špinavý - jak, čím vyčistit, odstranit připáleniny (alobal)

Zmačkaný alobal si poradí s mastným roštem po grilování. Zmuchlejte jej a uvidíte, jak skvěle funguje.

Připalování masa k roštu při grilování - jak, čím zabránit, zamezit (špek)

Potřete-li grilovací rošt kůží od špeku, nic se nepřípálí. Prodávají se i oleje ve spreji, které obsahují vodu. Ta díky pomalému odpařování zajistí, že olej v žáru hned neshoří a na roštu vytvoří ochranný film.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny