Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Nádobí při vaření

Připalování jídla v pánvi při vaření - jak, čím zabránit, předejít (ocet)

Když do pánve nalijete dva šálky octa a deset minut ho povaříte, nebude se v ní jídlo připalovat.

Připálené mléko v hrnci - jak, čím odstranit (sůl)

Když se vám připálí mléko, nasypejte na dno hrnce sůl- připálenina povolí.

Připalování mléka ke dnu hrnce při vaření - jak, čím zabránit, zamezit (talířek)

Přichytává se vám mléko na dno, když ho vaříte? Vložte do kastrůlku obrácený talířek.

Zaschlý karamel v hrnci - jak, čím odstranit (voda)

Zaschne-li vám v hrnci karamel, nesnažte se ho seškrábat ani jinak mechanicky odstranit. Hrnec naplňte vodou a vařte ji, dokud se karamel zcela nerozpustí.

Vodní kámen v konvici - jak, čím vyčistit, odstranit (ocet)

Skvrn uvnitř konvice se zbavíme tak, že do ní nalijeme trochu octa a dáme na plotnu, jako bychom stavěli na kávu. Necháme několik minut vařit. Poté ocet vylijeme, konvici naplníme vodou a znovu povaříme.

Skvrny, fleky na konvici na kávu (venkovní strana) - jak, čím odstranit (sůl, ocet)

Pokud je konvice na kávu pokrytá skvrnami, potřeme ji před umytím směsí soli a octa.

Páchnoucí pánev po smažení jídel - jak, čím odstranit (ocet)

Na pánvích může ulpět nepříjemný zápach po přípravě různých pokrmů. Abychom se ho zbavili, naplníme pánev vodou s vinným octem a postavíme na plotnu. Necháme vařit dostatečně dlouhou dobu a poté pánev důkladně umyjeme.

Kovové předměty, příbory - jak, čím naleštit (sůl, ocet)

Smícháme jeden díl octa a jeden díl soli. Směs naneseme na kovový předmět, který chceme vyčistit, a silně třeme. Opláchneme octem a nakonec vycídíme obvyklým čisticím prostředkem na kov.

Mastné nádobí - jak, čím vyčistit, zbavit mastnoty, umýt (sůl)

Na mytí mastných pánví nebo hrnců použijeme lžíci soli a vodu. Směs necháme působit asi půl hodiny. Potom tuk snadno odstraníme.

Hrnce, nádoby z pálené hlíny - jak, čím prodloužit životnost (česnek)

Hrnce z pálené hlíny budou odolnější vůči ohni a nárazům, jestliže je před použitím zevnitř i zvenčí potřeme rozpůleným
stroužkem česneku. Poté odstraníme vlhké stopy po česneku a celou nádobu ponoříme na 24 hodin do vody. Nakonec ji

Číst dál: Hrnce, nádoby z pálené hlíny - jak, čím prodloužit životnost (česnek)

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny