Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Moučníky, koláče, náplně, polevy, krémy

► Pohankové palačinky s citrónem, banánem a skořicí - recept

Pohankové palačinky s citrónem, banánem a skořicí - příprava: do mléka do vysoké nádoby rozmícháme mouku, sůl a rozmačkáme oloupané banány. Vše rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme skořici a citrónovou šťávu. Na pánvi na mírném ohni rozpálíme olej a přebytečný odlijeme do plecháčku vedle, pánev stačí jen mírně namaštěná.

Číst dál: ► Pohankové palačinky s citrónem, banánem a skořicí - recept

Levandulové voňavé sušenky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Levandulové voňavé sušenky - příprava: Rozetřeme cukr s máslem a vejcem do pěny, pak přidáme mouku s práškem a drceným anýzem a vypracujeme těsto. Necháme ho 30 minut odležet v chladničce. Na pomoučeném vále rozválíme těsto na placku asi 3 mm silnou. Vykrajujeme různé tvary vykrajovátky na cukroví a na pečícím
papíře pečeme 10-12 minut při 200 C dozlatova, pak necháme vychladit.

Číst dál: Levandulové voňavé sušenky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

► Jak nalít palačinkové těsto na pánev při smažení snadno a jednoduše (džbán)

Když těsto na palačinky přemístíte do džbánku, můžete je nalévat rovnou na pánev.

► Jak neudělat hrudky v pudingu (omnia sklenice)

Děláte rádi puding a skoro vždy v něm máte nevzhledné a nechutné hrudky? Udělejte puding jinak: do kastrolku dejte přibližně 800 ml mléka a dejte ohřívat. Do sklenice omnia s uzávěrem dejte zbývajících cca. 200 ml, přidejte do omnia sklenice cukr a 2 sáčky pudingu Vámi oblíbené příchuti. Mléko na sporáku nechte ohřívat, směs mléka, cukru a pudingů uzavřete víčkem.

Číst dál: ► Jak neudělat hrudky v pudingu (omnia sklenice)

► Jak zesílit makovou vůni v náplni do koláčů, buchet, moučníků

Máte-li rádi silnou vůni máku v náplních, zkuste jej před mletím nasucho opražit na teflonové pánvi - bude mít intenzivnější aroma.

► Jak péct kynuté koláče aby byly nadýchané

Koláče z kynutého těsta pečte zprudka, protože při rychlém pečení vzkypí.

► Jak vyrobit kyprý a vláčný dortový korpus - jak toho docílit? (olej, pomerančová kůra)

Aby byl dortový korpus vláčný, přidejte do těsta trochu oleje, pomerančová kůra mu dodá svěží aroma. Upečte ho den předem, snadněji ho pak nařežete.

► Jak vyrobit čokoládové lístky na moučník (list rostliny pokapaný čokoládou)

Chcete ozdobit moučník čokoládovými lístečky? Jednu stranu jedlých lístků, například jahody nebo růže, rovnoměrně potřete rozpuštěnou čokoládou, nechte ztuhnout a list pak opatrně sloupněte.

► Jak vylepšit štrůdl aby byl voňavý - jak to udělat, co použít (karamel)

Při pečení štrůdlu opražte na másle strouhanku s krystalovým cukrem, až zezlátne a z cukru se vytvoří kousky karamelu. Nechte směs vychladnout a posypejte jí těsto - štrůdl bude krásně vonět.

Poleva při krájení nepopraská - jak tom udělat, co použít (horká voda)

Aby vám při krájení dortu nepopraskala poleva, namočte nůž do horké vody a pak teprve krájejte.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny