Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

► Čím nahradit máslo v drobence, drobenka bez másla - postup, návod, výroba

Jste bez másla a potřebujete vyrobit drobenku? Vyrobte ji z margarínu nebo oleje. Bude navíc báječně měkká a chutnější.

► Jak udělat ze změlých preclíků opět křupavé - tipy, rady

Pokud tyčinky nebo preclíky změkly, rozpékáme je na plechu v troubě. Budou zase křupavé.

► Jak změkčit ztvrdlé sušenky (mléko, trouba)

Ztvrdlé sušenky namočíme na okamžik do mléka a pak rozpečeme v troubě. Budou zase křupavé a chutné jako čerstvě upečené.

►Jak rozředit příliš tuhou marmeládu, želé

Příliš tuhou marmeládu nebo želé můžeme také rozředit svařenou horkou vodou, rumem nebo jiným alkoholem.

► Jak zjemnit rebarborové, reveňové želé

Chuť rebarborového, reveňového želé zjemníme, když do něj po zavaření přidáme jednu až dvě lžičky likéru.

► Jak zabránit přetečení zavařeniny při zavařování v hrnci

Když do zavařeniny přidáme oříšek másla, zavařenina nepřeteče na plotnu.

► Jak zlepšit aroma čaje při skladování

Čaj získá příjemné aroma, přidáme-li k němu do plechovky malý kousek vanilky.

► Jak vyčistit zakalený stolní olej snadno a rychle, jak naředit hustý olej

Je-li stolní olej zkalený a příliš hustý, stačí do něj přidat několik zrnek soli a bude zase čirý.

► Jak uchovat petrželovou nať čerstvou několik dní

Čerstvou petrželovou nať dáme do sklenice s vodou, přetáhneme přes ní polyetylénový sáček a dáme do chladničky, kde vydrží několik dní.

► Jak zabránit vyschnutí hořčice - tipy, rady, nápady

Přidáme-li sůl do hořčice, zabráníme tak jejímu vysychání a vyschnutí.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny