Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Těsto pomalu kyne - jak, čím urychlit, pomoci (horká voda)

Kynutí těsta urychlíte tím, že nádobu s těstem ponoříte do horké vody.

Cínové, plechové nádobí zašlé - jak, čím vyčistit (šťáva z brambor)

Cínové a plechové nádobí se dobře cídí šťávou ze syrových brambor.

Ušlehaný sníh šedý - jak zabránit, nač si dát pozor (hliník)

Vaječné bílky nikdy nešlehejte na sníh v hliníkové nádobě, získaly by šedivý odstín.

Kandované ovoce snadno nakrájené - jak to udělat, co použít (mrazák)

Kandované ovoce se bude snáze krájet a nebude se lepit na nůž, jestliže ho předtím vložíte na 5 minut do mrazáku.

Omáčka k masu voňavá - jak to udělat, co použít (šťáva z rybízu)

Tmavá omáčka k hovězí či vepřové pečeni získá lákavou vůni, když ji povaříte s trochou želé nebo se šťávou z černého rybízu.

Nadýmání po luštěninách - jak, čím předejít, zabránit (soda)

Přidejte do fazolí při vaření špetku jedlé sody - působí proti nadýmání, takže luštěninu lépe strávíte.

Guláš sladký, nasládlý od cibule - jak, čím pomoci (česnek)

Guláš, v němž je hodně cibule, má nasládlou chuť. Tento problém odstraní stroužek rozmačkáného česneku.

Nakrájené ovoce nezhnědne - jak to udělat, co použít (slaná voda)

Nakrájené ovoce nezhnědne, když ho na chvíli ponoříte do mírně slané vody.

Louskání starých ořechů - jak vylouskat snadno a rychle (voda)

Starší vlašské ořechy ponořte přibližně na 12 hodin do studené vody - skořápka změkne, půjde snadno rozlousknout a jádra budou chutnat jako čerstvá.

Hrudky v omáčce od mouky - jak, čím zabránit , předcházet vzniku (sůl)

Mouku před zahušťováním omáček a dalších pokrmů trochu osolte, nebudou se tvořit hrudky.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny