Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Pečené brambory pikantní - jak to udělat, co použít (hořčice)

Pečené brambory budou mít lehce pikantní příchuť, když je ke konci pečení ochutíte trochou kremžské hořčice.

Jak, čím nahradit jíšku v polévce, omáčce

Chcete-li se v polévkách a omáčkách vyhnout tuku, nahraďte klasickou jíšku umletými ovesnými vločkami nebo bramborovou kaší.

Omáčka sražená, zdrclá - jak, čím pomoci (mixer)

Chvilka nepozornosti nebo zbrklosti stačí, aby nedělní omáčka byla zkažená. Existují ale možnosti, jak tohle nadělení napravit. Sraženou omáčku rozmixujte, pokud v ní jsou třeba houby, tak ji sceďte a po rozmixování je opět přidejte.

Omáčka sražená, zdrclá - jak, čím pomoci (prášek do pečiva, smetana)

Chvilka nepozornosti nebo zbrklosti stačí, aby nedělní omáčka byla zkažená. Existují ale možnosti, jak tohle nadělení napravit. Sraženou omáčku zkuste napravit špetkou kypřicího prášku. Tu smíchejte se lžičkou studené vody či smetany a metličkou dobře vmíchejte.

Rýže připálená v hrnci - jak, čím zbavit zápachu, pachutě (cibule)

Připálili jste trochu rýži? To se může stát! Zkuste to napravit. Odeberte rýži z připáleného hrnce, v novém hrnci opražte na tuku cibuli, přidejte rýži a krátce opražte. Pachuť zmizne.

Rýže připálená v hrnci - jak, čím zbavit zápachu, pachutě (chleba)

Připálili jste trochu rýži? To se může stát! Zkuste to napravit. Spálenou rýži vyhoďte, dobrou přesypte do čistého hrnce a celý povrch pokryjte krajíci chleba. Nepříjemná chuť i vůně spáleného po chvíli zmizí. Chleba pak musíte vyhodit.

Omáčka k masu voňavá - jak to udělat, co použít (šťáva z rybízu)

Tmavá omáčka k hovězí či vepřové pečeni získá lákavou vůni, když ji povaříte s trochou želé nebo se šťávou z černého rybízu.

Brambory vařené ve slupce, brambory na loupačku - jak to udělat, vařit, aby se dobře loupaly (olej)

Slupka z brambor na loupačku půjde dolů, když do vody, v níž brambory vaříte, přidáte lžičku oleje.

Polévka jemná, vylepšená - jak připravit, udělat (máslo, petržel)

Potřebujete-li zjemnit chuť polévky, přidejte do ní před podáváním kousek másla a trochu petrželky.

Omáčka bledá, málo zabarvená - jak, čím ztmavit, zabarvit (cukr)

Bledá omáčka ztmavne, přidáte-ti do ní lžičku zkaramelizovaného cukru.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny