Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Měsíčkovo-sluníčková keltská polévka - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Měsíčkovo-sluníčková keltská polévka - příprava: Mrkev a pastinák uvaříme v osolené vodě do měkka asi 20 minut (vody dáme jen tolik, aby byla zelenina ponořená). Potom obě zeleniny rozmixujeme spolu s máslem na polévku, která má krásně žlutou barvu, a dozdobíme nasekanou petrželkou a květy měsíčku.

Číst dál: Měsíčkovo-sluníčková keltská polévka - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

► Jak zmírnit kyselou chuť rajské omáčky - tipy, rady, zkušenosti

Kyselou chuť  rajské neboli rajčatové omáčky zmírníme přidáním mléka nebo smetany.

► Jak zabránit rozvaření bramborových knedlíků (hladká mouka)

Bramborové knedlíky se nerozvaří, přidáte-li do vroucí vody dvě polévkové lžíce hladké mouky.

► Jak zjemnit polévku aby byla chutnější (máslo, petrželka)

Polévku zjemníte, když do ní před podáváním přidáte kousek másla a petrželky.

Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)

Těsně před dovařením brambor vsypejte do hrnce tři až čtyři lžíce ovesných vloček a lehce zamíchejte, aby se ponořily do vody. Vařte ještě asi dvě minuty, pak
slijte polovinu vody a zpracujte ponorným mixérem. Nakonec přimíchejte tenký plátek másla a zhruba půl decilitru mléka. Kaše bude vynikající!

Pečené brambory pikantní - jak to udělat, co použít (hořčice)

Pečené brambory budou mít lehce pikantní příchuť, když je ke konci pečení ochutíte trochou kremžské hořčice.

Jak, čím nahradit jíšku v polévce, omáčce

Chcete-li se v polévkách a omáčkách vyhnout tuku, nahraďte klasickou jíšku umletými ovesnými vločkami nebo bramborovou kaší.

Omáčka sražená, zdrclá - jak, čím pomoci (mixer)

Chvilka nepozornosti nebo zbrklosti stačí, aby nedělní omáčka byla zkažená. Existují ale možnosti, jak tohle nadělení napravit. Sraženou omáčku rozmixujte, pokud v ní jsou třeba houby, tak ji sceďte a po rozmixování je opět přidejte.

Omáčka sražená, zdrclá - jak, čím pomoci (prášek do pečiva, smetana)

Chvilka nepozornosti nebo zbrklosti stačí, aby nedělní omáčka byla zkažená. Existují ale možnosti, jak tohle nadělení napravit. Sraženou omáčku zkuste napravit špetkou kypřicího prášku. Tu smíchejte se lžičkou studené vody či smetany a metličkou dobře vmíchejte.

Rýže připálená v hrnci - jak, čím zbavit zápachu, pachutě (cibule)

Připálili jste trochu rýži? To se může stát! Zkuste to napravit. Odeberte rýži z připáleného hrnce, v novém hrnci opražte na tuku cibuli, přidejte rýži a krátce opražte. Pachuť zmizne.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny