Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Omáčka k masu voňavá - jak to udělat, co použít (šťáva z rybízu)

Tmavá omáčka k hovězí či vepřové pečeni získá lákavou vůni, když ji povaříte s trochou želé nebo se šťávou z černého rybízu.

Brambory vařené ve slupce, brambory na loupačku - jak to udělat, vařit, aby se dobře loupaly (olej)

Slupka z brambor na loupačku půjde dolů, když do vody, v níž brambory vaříte, přidáte lžičku oleje.

Polévka jemná, vylepšená - jak připravit, udělat (máslo, petržel)

Potřebujete-li zjemnit chuť polévky, přidejte do ní před podáváním kousek másla a trochu petrželky.

Omáčka bledá, málo zabarvená - jak, čím ztmavit, zabarvit (cukr)

Bledá omáčka ztmavne, přidáte-ti do ní lžičku zkaramelizovaného cukru.

Rajská omáčka chutňejší - jak, čím ochutit, vylepšit (med, mrkev)

Rajskou omáčku vylepšíte lžičkou medu nebo strouhanou mrkví.

Omáčka, masová šťáva slaná, přesolená - jak, čím pomoci, zbavit slanosti (cukr)

Pokud vám uteklo z pod ruky příliš mnoho soli do omáčky nebo šťávy, můžete to poopravit trochou cukru.

Polévka slaná, přesolená - jak, čím pomoci, zbavit slanosti (brambor)

Pokud je polévka příliš slaná, může se nastavit vodou a přidat brambora. Několik plátků syrové brambory vstřebá přebytečnou sůl i z vývaru a pečeně.

Rajská polévka - čím sladit místo cukru (med)

Rajskou polévku neslaďte cukrem, ale medem. Bude mít zajímavější a lepší chuť.

Řídká polévka - jak, čím zahustit (brambor)

Malou bramboru několikrát propíchněte a vložte ji na 4 minuty do mikrovlnné trouby na vysoký výkon. Pak ji nakrájejte, rozmačkejte vidličkou a přidejte do hrnce.

Řídká polévka - jak, čím zahustit (chlebová střída)

Do vařící polévky vhoďte malé kousky chlebové střídy - ideální je vícezrnný chléb, ale použít můžete i bílé pečivo.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny