Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Nejnovější rada ve webu:

Med z květu černého bezu s pomerančem - recept

Med z květu černého bezu s pomerančem - příprava: Dobře proprané květy černého bezu vložíme do kastrolu, přidáme kolečka chemicky neošetřených či dobře omytých pomerančů a citronů, zalijeme vodou a asi půl hodiny za občasného zamíchání povaříme.

Číst dál: Med z květu černého bezu s pomerančem - recept

Pampeliškový med - recept

Pampeliškový med - příprava: Pampeliškové květy sbíráme nejlépe v poledne, kdy jsou plně rozvinuté. Nasypeme je do kastrolu, zalijeme asi litrem vody, přivedeme k varu a 10 minut povaříme. Přidáme dobře omyté pokrájené citrony i s kůrou a necháme 24 hodin louhovat.

Číst dál: Pampeliškový med - recept

Jak, čím odstranit alkohol z krve - tipy, rady, doporučení (med)

ALKOHOL - Med dokáže odstranit až 35 % alkoholu v krvi.

Kolik kalorií má med

Nevýhodou medu mezi tolika prospěšnými vlastnostmi může být jeho vysoká kalorická hodnota: 100 gramů medu má přibližně 1 360 kj. Musíme to mít na paměti, pokud držíme redukční dietu.

Kdy si dávat pozor při konzumaci medu, kdo by neměl med jíst - tipy, rady, doporučení

Díky snadné stravitelnosti je med vhodnou potravinou v každém věku, jeho podávání (stejně jako podávání dalších sladidel) se však nedoporučuje u dětí mladších 18 měsíců. I v pozdějším věku musíme vždy přihlédnout k aktuálnímu zdravotnímu stavu a v případě závažných onemocnění se o konzumaci medu poradit s lékařem. Některé osoby mohou být na med či jeho složky alergické.

Med - jaké prospěšné látky pro lidský organismus obsahuje

Med má nejenom vysokou energetickou hodnotu, ale obsahuje také téměř 180 látek prospěšných pro lidský organismus, což něj činí komplexní a vyváženou potravinu. Obsahuje velké množství vitaminů, například vitamin C a všechny vitaminy skupiny B (tiarnin, riboflavin, niacin, biotin, kyselinu pantotenovou, pyridoxin aj.), a také železo, fosfor, vápník, hořčík, glukózu a fruktózu.

Jak skladovat, uchovávat med, aby se nezkazil - tipy, rady, doporučení

Na rozdíl od ovoce a zeleniny, které mohou v průběhu sklizně ztrácet své vlastnosti, se med během přípravy a uskladnění nekazí. Pokud si však má tato potravina uchovat své vlastnosti po dlouhou dobu, musí být med umístěn ve vhodné nádobě na chráněném místě bez přímého slunečního světla, aby se nezahříval.

Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení

Aby med mohl získat označení bio, musí mimo jiné splňovat následující podmínky:
• Včely se musejí živit vlastním medem, který nebyl nijak uměle upravován.
• Úly musejí být vyrobeny výhradně z přírodních materiálů.
• Pro prevenci a léčbu chorob včel se nesmějí používat žádné chemické přípravky.
• Med se musí vytáčet při teplotě úlu a filtrace a cezení musejí být citlivé, aby med neztratil své vlastnosti.

Pohankový med - jak ho poznáme, jaké je jeho využití

Planikový med má tmavou načervenalou barvu, je krystalický a vyznačuje se výraznou, nepříliš příjemnou chutí a vůní. V Rusku, na Ukrajině a v Polsku je velmi ceněn pro své léčivé účinky. Uplatní se také při pečení - pečivo s přídavkem pohankového medu zůstává dlouho vláčné.

Ostružinový med - jak ho poznáme

Ostružinový med má jantarovou barvu, výrazně ovocnou, sladkou chuť a ovocnou vůni. Spolu s medem z malin a vrbovky bývá součástí takzvaného lučního medu.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny