Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Jak uvařit těstoviny určené do zeleninového salátu

Těstoviny do zeleninového salátu vždy vařte trochu tvrdší než al dente. Marinováním totiž ještě změknou.

Rýže po uvaření sypká, neslepená - jak to udělat, co použít (citronová šťáva)

Když do rýže při vaření přidáte lžičku citronové šfávy, neslepí se.

Vařená rýže slepená - jak, čím zabránit, zamezit (citron, ocet)

Rýži uvařte s několika kapkami citronu nebo lžičky octa a nebude se lepit.

Těstoviny - jak ohřát bez použití mikrovlnky (vroucí voda)

Těstoviny na okamžik ponořte do vařící vody a tím je ohřejete. Nebudou suché jako z mikrovlnné trouby.

Připálené zbytky jídla na grilu - jak, čím odstranit, odmočit (mokrý hadr)

Rošt po grilování přikryjte na noc mokrou utěrkou. Ráno budou zbytky odmočené, rošt pak můžete přetřít novinovým papírem a opláchnout.

Lepení těstovin při vaření - jak, čím zabránit, zamezit (olej)

Pokud se těstoviny během varu lepí, stačí přidat do vody lžíci oleje.

Rýže neslepená při vaření - jak to udělat, co použít (olej)

Rýži vaříme ve velkém množství vody a v odkrytém hrnci. Zrnka uvařené rýže zůstanou pěkně oddělenájedno od druhého, když do vody přidáte lžičku oleje.

Rýže neslepená při vaření - jak to udělat, co použít (citronová šťáva)

Rýži vaříme ve velkém množství vody a v odkrytém hrnci. Zrnka uvařené rýže zůstanou pěkně oddělenájedno od druhého, když do vody přidáte pár kapek citronu.

Zastavení varu těstovin při vaření - jak to udělat, co použít

Pro zastavení varu těstovin nalijte do hrnce sklenici studené vody před tím, než těstoviny scedíte. Vyhnete se tím jejich slepení.

Vaření těstovin - jaké množství vody použít

Pro optimální var těstovin je třeba, aby množství vody bylo alespoň pětkrát větší než množství těstovin určených k vaření: na 500 gramů těstovin potřebujete aspoň 2, 5 litru vody.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny