Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Nejnovější rada ve webu:

Zelenina, zeleninové saláty

Mražení, zmrazování kedlubny - jak to udělat

Kedlubny oloupejte, nakrájejte na kolečka a 2-3 minuty předvařte. Po prudkém zchlazení zmrazte na dobu až 3 měsíců. Nerozmrazené duste asi 15 minut.

Mražení, zmrazování karotky, mrkve - jak to udělat

Karotku zmrazujte celou (předvařte 4 minuty) nebo pokrájenou (stačí povařit 2 minuty) na dobu až 5 měsíců. Před podáváním ji vařte celou (asi 10 minut), dělenou (7-8 minut).

Mražení, zmrazování hrášku - jak to udělat

Hrášek vydrží zmrazený 6 měsíců. Předvařte ho 2 minuty, ochlaďte v ledové vodě, nechejte okapat a zmrazte.

Mražení, zmrazování květáku - jak to udělat

Květák předvářejte 4 minuty (celý) nebo 2 minuty (rozebraný na růžice) v osolené vodě. Prudce ho zchlaďte, nechejte okapat a zmrazte. Skladujte až 5 měsíců. Před podáváním nerozmrazujte, ale vložte do vroucí vody a podle velikosti vařte 10-20 minut.

Mražení, zmrazování červené řepy - jak to udělat

Červená řepa se po uvaření oloupe, nastrouhá nebo nakrájí. Můžete ji zmrazit na 3 měsíce

Mražení, zmrazování česneku - jak to udělat

Česnek zmrazujte tak, že neoloupané stroužky zabalte do alobalu, vydrží několik měsíců.

Mražení, zmrazování cibule - jak to udělat

Cibule zmrazujte jako polotovar, podušenou na tuku. Doba uložení je 2-4 měsíce.

Paprika příliš pálí - jak, čím zmírnit palčivost, ostrost (sůl)

Aby nepříjemná palčivost paprik zmizela, rozřízněte papriku napůl, odstraňte všechna semínka a potom vnitřek pečlivě nasolte. Nechte alespoň hodinu působit a opláchněte. Pak můžete papriku použít obvyklým způsobem.

Loupání česneku - jak oloupat snadno a rychle (mrazák)

Abyste si usnadnili práci při loupání česneku, dejte stroužky na chvíli do mrazáku.

Česneková pasta - jak udělat, připravit (česnek, sůl)

Česneková pasta: umelte 500 g zdravého, oloupaného česneku. Promíchejte jej dobře se 150 g soli, naplňte do sklenice se šroubovacím víčkem, navrch dejte vrstvičku soli a dobře upevněte víčko. Sklenici zabalte, protože česneku nesvědčí světlo.

Číst dál: Česneková pasta - jak udělat, připravit (česnek, sůl)

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny