Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Zelenina, zeleninové saláty

Hrášek neztratí při vaření barvu - jak to udělat, co použít (cukr)

Hrášek si při vaření zachová svěží barvu, přidáte-ti do vody trochu krystalového cukru. Nasypejte ho do vroucí vody a vařte v odkrytém hrnci.

Rajčata příliš měkká - jak nakrájet (ledová voda)

Potřebujete-li nakrájet příliš měkká rajčata, namočte je na čtvrt hodiny do ledové vody, půjde to snáz.

Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)

Bílé zelí bude měkčí a chutnější, když k němu při vaření přidáte větší syrovou bramboru.

Mražení, zmrazování kedlubny - jak to udělat

Kedlubny oloupejte, nakrájejte na kolečka a 2-3 minuty předvařte. Po prudkém zchlazení zmrazte na dobu až 3 měsíců. Nerozmrazené duste asi 15 minut.

Mražení, zmrazování karotky, mrkve - jak to udělat

Karotku zmrazujte celou (předvařte 4 minuty) nebo pokrájenou (stačí povařit 2 minuty) na dobu až 5 měsíců. Před podáváním ji vařte celou (asi 10 minut), dělenou (7-8 minut).

Mražení, zmrazování hrášku - jak to udělat

Hrášek vydrží zmrazený 6 měsíců. Předvařte ho 2 minuty, ochlaďte v ledové vodě, nechejte okapat a zmrazte.

Mražení, zmrazování květáku - jak to udělat

Květák předvářejte 4 minuty (celý) nebo 2 minuty (rozebraný na růžice) v osolené vodě. Prudce ho zchlaďte, nechejte okapat a zmrazte. Skladujte až 5 měsíců. Před podáváním nerozmrazujte, ale vložte do vroucí vody a podle velikosti vařte 10-20 minut.

Mražení, zmrazování červené řepy - jak to udělat

Červená řepa se po uvaření oloupe, nastrouhá nebo nakrájí. Můžete ji zmrazit na 3 měsíce

Mražení, zmrazování česneku - jak to udělat

Česnek zmrazujte tak, že neoloupané stroužky zabalte do alobalu, vydrží několik měsíců.

Mražení, zmrazování cibule - jak to udělat

Cibule zmrazujte jako polotovar, podušenou na tuku. Doba uložení je 2-4 měsíce.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny