Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Uchování potravin

Jak odstranit škůdce v mouce (mrazák)

Mouku, kterou chcete delší dobu skladovat nebo u níž chcete prodloužit dobu spotřeby, vložte na 24 hodin do mrazáku. Zničíte tak všechny zárodky molů a moučných brouků, ale kvalitu mouky nijak nepoškodíte.

Jak zabránit oschnutí salámu v lednici (slanina)

Salám neoschne, když ho v chladničce uchováte v celku a řez obložíte kouskem slaniny.

Jak uchovávat chléb, aby vydržel déle čestvý - rady, postupy

Chléb zůstane déle čerstvý, když jej zabalíte nejprve do papírového sáčku a potom do igelitu nebo mikrotenu a uskladníte jej v chladničce v přepážce na zeleninu.

Jak nejlépe uskladnit jablka

Jak nejlépe uskladnit jablka? Čím méně kyslíku se k nim dostane, tím pomaleji v nich probíhá látková přeměna. Nejvhodnější jsou sklepy s kamennou nebo hliněnou podlahou. Uložit je můžete do dřevěných bedýnek nebo plastových kapes.

Jak prodloužit čerstvost zeleniny v lednici (savý papír)

Nádobu se zeleninou v chladničce vyložte savým papírem. Papír vsákne vlhkost a zelenina déle vydrží.

Jak prodloužit trvanlivost zeleniny v lednici (suchá houba)

Do nádoby se zeleninou v chladničce vložte suchou houbu. Houba nebo papír vsáknou vlhkost. Zelenina déle vydrží.

► Jak zachovat barvu zmrazeného, zamraženého ovoce (horká voda, cukr)

Zmrazené ovoce při rozmrazování přelijte horkou vodou s cukrem, tak zachováte jeho barvu.

Jak uchovat máslo čerstvé bez použití lednice (voda, sůl)

Máslo vydrží dlouho čerstvé i bez chladničky. Převařte vodu se solí, vychlaďte ji a máslo jí zalijte tak, aby bylo zcela potopeno - vydrží vám dlouho čerstvé, například na chatě.

Jak skladovat brambory

Brambory uskladňujte v chladné, suché a především tmavé místnosti. Na světle hlízy zelenají a tvoří zdraví
škodlivý solanin. Zelená místa proto z brambor vždy vykrájejte.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny