Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Nadýmání po luštěninách - jak, čím předejít, zabránit (soda)

Přidejte do fazolí při vaření špetku jedlé sody - působí proti nadýmání, takže luštěninu lépe strávíte.

Sundávání vláken z fazolí - jak sundat snadno a rychle

Ta nejlepší metoda pro snadné čištění fazolí a zbavování je vláken je, když fazole namočíte na pár minut do horké vody a hned pak do vody studené.

Pikantní naložené fazolky - jak připravit, udělat

Pikantní naložené fazolky - příprava: Fazolové lusky opereme, seřízneme stopky a špičky a stáhneme tuhé vlákno. Buď je necháme celé, nebo je nakrájíme na šikmé proužky. Vložíme do sklenic, proložíme oloupanými stroužky česneku a

Číst dál: Pikantní naložené fazolky - jak připravit, udělat

Fazolky ve slaném nálevu - jak připravit, udělat

Fazolky ve slaném nálevu - příprava: Z fazolových lusků odstraníme tuhá vlákna a špičky a nakrájíme je na asi 5 cm dlouhé kousky. Vložíme je do vroucí osolené vody a 5 minut povaříme. Scedíme, vložíme do sklenic, zalijeme nálevem, v

Číst dál: Fazolky ve slaném nálevu - jak připravit, udělat

Fazolky v kyselém nálevu - jak udělat, připravit

Fazolky v kyselém nálevu - příprava: Z fazolových lusků odstraníme tuhá vlákna a špičky a nakrájíme je na asi 5 cm dlouhé kousky. Vložíme je do vroucí osolené vody a krátce povaříme. Scedíme, vložíme do sklenic, zalijeme nálevem,

Číst dál: Fazolky v kyselém nálevu - jak udělat, připravit

Fazolky ve sladkokyselém nálevu - jak připravit, udělat

Fazolky ve sladkokyselém nálevu - příprava: Z fazolových lusků odstraníme tuhá vlákna a špičky a nakrájíme je na asi 5 cm dlouhé kousky. Vložíme je do vroucí osolené vody a 5 minut povaříme. Scedíme, vložíme do sklenic, zalijeme

Číst dál: Fazolky ve sladkokyselém nálevu - jak připravit, udělat

Luštěniny rychleji uvařené - jak, čím docílit (soda)

Chceme-li mít luštěniny dříve uvařené, přidáme k nim trochu jedlé sody.

Jak vařit fazolové lusky a jak zvýšit jejich stravitelnost - rady, doporučení (olej)

Fazolové lusky vaříme vždy v odkrytém hrnci. Po uvaření a scezení zlepšíme jejich chuť několika kapkami oleje, který též zvýší jejich stravitelnost.

Proč po uvaření neproplachovat fazolové lusky vodou - rady, doporučení

Fazolové lusky, když je spařujeme, nesmíme propláchnout studenou vodou, protože ji vtáhnou do sebe, čímž zvodnatí a pozbudou dobré chuti.

Jak vařit fazole, aby si zachovaly barvu - tipy, rady, doporučení

Fazolové lusky dáváme vařit vždy do prudce vařící vody, protože tak zůstanou pěkně zelené.

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny