Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Nejnovější rada ve webu:

Jak vyčistit připálený nerezový hrnec bez použití drátěnky (alobal)

Připálili jste nerezový hrnec a nemáte doma drátěnku? Poslouží vám stejně dobře zmačkaný alobal.

Jak jíst, otevřít kokosový ořech - jak to udělat, co použít (hřebík)

Kokosové ořechy mají tvrdou slupku a uvnitř kokosové mléko. Koupíte-li ořech celý, vražte do jednoho z oček hřebík a otvorem nechte mléko vytéci. Pak teprve skořápku kladívkem rozbijte a ořech vyberte. Zkonzumujte rychle, po odstranění mléka kokos rychle plesniví.

Škrábání nových brambor - jak oškrábat snadno a rychle (voda)

Nové brambory se lépe škrábou, namočíte-li je do slané vody.

Sýr se přichytává k sendvičovači - jak, čím zabránit, zamezit (pečící papír)

Aby se roztavený sýr nepřichytával k sendvičovači, utrhněte kus pečicího papíru, přeložte jej a vložte do přístroje tak, aby okraje přečnívaly. Chleby vložte mezi papír - toasty budou zlatavé a nic se nepřipeče.

Nevyloupané ořechy zkažené - jak poznat, rozpoznat (vroucí voda)

Vložte ořechy na pár okamžiků do vroucí vody - ty, které vyplavou na povrch, můžete hodit rovnou do koše, jsou zkažené.

Jak rozlousknout pistácie, pistáciové oříšky (skořápka)

Otevřít pistácie někdy není jednoduché a většina lidí si pomáhá nehty nebo dokonce zuby, kterým to samozřejmě vůbec nesvědčí. Vhodnou pomůckou ale může být právě
pistáciová skořápka, lépe řečeno její polovina - po rozlousknuti jednoho oříšku ji použijte k otevření těch ostatních.

Zápach při vaření v místnosti, bytu - jak, čím odstranit (majoránka)

Jsou vám některé kuchyňské pachy nepříjemné? Nemusíte hned kupovat různá vonítka či osvěžovače vzduchu. Poslouží vám třeba suché stonky majoránky - pomohou při grilování, kdy se pach tuku kapajícího z pečeného masa stává příliš štiplavým.

Číst dál: Zápach při vaření v místnosti, bytu - jak, čím odstranit (majoránka)

Rozkrojený citron neoschne - jak to udělat, co použít (ocet)

Jedna stará dobrá rada vhodná hlavně do kuchyně. Nevíte, jak udržet nakrojený citrón neoschlý a čerstvý? Kápněte na talířek trošku octa a na něj položte citrón řeznou plochou dolů. Ale osvědčil se mi i talířek nebo malá miska bez oné octové kapky.

Ruce páchnoucí od cibule - jak, čím zabránit, předejít (olivový olej)

Pozvali jste přátele na vlastnoručně uvařenou večeři, ale dojem vám kazí ruce nasáklé vůní cibule, kterou jste při vaření krájeli? Nežádoucích pachů se vyvarujete tím, že si ruce před krájením této aromatické zeleniny natřete olivovým olejem. Pak nebudou pachy přijímat.

Spálený jazyk při ochutnávání jídla - jak, čím ošetřit, pomoci (máslo)

Když si při vaření popálíte jazyk, rychle ho potřete kouskem másla - bolest okamžitě zmizí.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny