Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Zápach při vaření v místnosti, bytu - jak, čím odstranit (majoránka)

Jsou vám některé kuchyňské pachy nepříjemné? Nemusíte hned kupovat různá vonítka či osvěžovače vzduchu. Poslouží vám třeba suché stonky majoránky - pomohou při grilování, kdy se pach tuku kapajícího z pečeného masa stává příliš štiplavým.

Číst dál: Zápach při vaření v místnosti, bytu - jak, čím odstranit (majoránka)

Rozkrojený citron neoschne - jak to udělat, co použít (ocet)

Jedna stará dobrá rada vhodná hlavně do kuchyně. Nevíte, jak udržet nakrojený citrón neoschlý a čerstvý? Kápněte na talířek trošku octa a na něj položte citrón řeznou plochou dolů. Ale osvědčil se mi i talířek nebo malá miska bez oné octové kapky.

Ruce páchnoucí od cibule - jak, čím zabránit, předejít (olivový olej)

Pozvali jste přátele na vlastnoručně uvařenou večeři, ale dojem vám kazí ruce nasáklé vůní cibule, kterou jste při vaření krájeli? Nežádoucích pachů se vyvarujete tím, že si ruce před krájením této aromatické zeleniny natřete olivovým olejem. Pak nebudou pachy přijímat.

Spálený jazyk při ochutnávání jídla - jak, čím ošetřit, pomoci (máslo)

Když si při vaření popálíte jazyk, rychle ho potřete kouskem másla - bolest okamžitě zmizí.

Loupání, půlení mandlí - jak oloupat, rozpůlit snadno a rychle (voda)

Mandle půjdou snadno rozpůlit, jestliže je před použitím uložíte na dvě hodiny do studené vody, až potom zapaříte a ještě zatepla oloupete a rozpůlíte.

Třtinový cukr tvrdý, zatvrdlý - jak, čím pomoci (jablko)

Pokud vám třtinový cukr ztvrdl, uzavřete ho do sáčku s několika kousky jablka.

Třtinový cukr tvrdý, zatvrdlý - jak, čím pomoci (chleba)

Pokud vám třtinový cukr ztvrdl, uzavřete ho do sáčku s plátkem čerstvého chleba.

Slánka, solnička má velké otvory, moc solí - jak, čím pomoci (lak na nehty)

Slánku, která má příliš velké otvory, připravíte k použití tak, že některé z nich vyplníte lakem na nehty.

Slupka na salámu nejde sundat, sloupnout - jak sundat, sloupnout snadno a rychle (voda)

Suchý salám před loupáním ponořte na chvíli do studené vody, slupka půjde snadno dolů.

Šťáva z citrusů bez jadérek - jak získat, vymačkat bez použití odšťavňovače (jehlice)

Pokud nemáte odšťavňovač, můžete propíchnout skrz neskrz citron nebo pomeranč pletací jehlicí, přičemž dohlédněte, aby byly otvory naproti sobě, a pak je silou zmáčknete rukama. Z otvorů vyteče šťáva bez jadérek.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny