Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Ovoce, povidla, zavařeniny

Fíky slepené - jak, čím odlepit, oddělit od sebe (trouba)

Slepené fíky snadno oddělíte, vložíte-li je na chvíli do předem vyhřáté trouby.

Mražení, zmrazování rybízu - jak to udělat

Rybíz před mražením dobře operte a dejte okapat. Oberte a mrazte buď s cukrem, nebo bez něho. Dobře zmrazený rybíz vydrží v mrazničce až 10 měsíců. Rozmrazujte v původním obalu v chladničce nebo při pokojové teplotě, na koláč nasypejte rybíz zmrazený a rovnou pečte.

Mražení, zmrazování jahod - jak to udělat

Jahody dobře operte a nechejte okapat. Zbavte stopek a vyberte pouze pevné, nepřezrálé plody. Předmrazte je a pak nasypte do sáčků. Můžete zmrazovat i jahodové pyré. Jahody vydrží až 6 měsíců, rozmrazujte je při pokojové teplotě.

Mražení, zmrazování hrušek - jak to udělat

Hrušky před mražením oloupejte a půlené ponořte do horkého cukerného roztoku. Vyjměte a naskládejte do kelímků či krabiček a zalijte studeným cukerným roztokem tak, aby byly zcela ponořeny. Vydrží až 6 měsíců.

Číst dál: Mražení, zmrazování hrušek - jak to udělat

Mražení, zmrazování broskví - jak to udělat

Broskve před mražením spařte, oloupejte a vypeckujte. Pokrájejte a zalijte studeným cukerným nálevem. Můžete je skladovat až 6 měsíců. Rozmrazujte je v původním obalu při pokojové teplotě.

Mražení, zmrazování borůvek - jak to udělat

Borůvky před mražením operte, nechejte okapat a balte do sáčků. Na 1/2 kg borůvek nasypte 50-100 g cukru. Nepocukrované borůvky vydrží 4-6 měsíců, pocukrované až 6 měsíců.

Mražení, zmrazování angreštu - jak to udělat

Čerstvě natrhaný angrešt, který chcete mrazit vytřiďte, operte a očistěte. Doba uložení je 3-6 měsíců.

Uchovávání, skladování banánů - jak, kde skladovat, uchovávat (papírový sáček)

Banány by měly dozrávat v teple. Když je dáte do ledničky, zčernají a nezískají sladkou chuť. Budete jíst jen podivnou moučnou hmotu. Nejlépe dozrávají v papírovém sáčku při pokojové teplotě.

Zavařování v myčce - jak to udělat, postupovat

Jak zavařovat v myčce? Naplňte sklenice obvyklým způsobem a uzavřete. Pak je vložte do myčky na nádobí a spusťte program na 70 C. Pochopitelně nesmíte přidat žádný mycí prostředek. Jakmile ukončí myčka program, neotevírejte ji a nechte sklenice vychladnout uvnitř.

Číst dál: Zavařování v myčce - jak to udělat, postupovat

Citron pustí více šťávy - jak to udělat, co použít (horká voda)

Citrony pustí dobře šťávu, když je před rozkrojením ponoříte na chvíli do horké vody.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny