Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Ovoce, povidla, zavařeniny

Více šťávy v citronu - jak to udělat, docílit (teplá voda)

Neporušený citron vložte na 5 minut do teplé vody, budete z něj mít o celou 1/3 více šťávy.

Více šťávy v citronu - jak to udělat, docílit (mikrovlnka)

Neporušený citron dejte asi na 1 minutu do mikrovlnné trouby, budete z něj mít o celou 1/3 více šťávy.

Nakrájené citrusy vydrží déle čerstvé - jak to udělat, co použít (voda, led)

Nakrájené citrusy vydrží čerstvé, když je na chvíli ponoříte do studené vody nebo je zasypete ledem.

Sušené meruňky - recept

Sušené meruňky - příprava: Omyté meruňky rozkrojíme na poloviny, vypeckujeme a ihned je vložíme do studené vody s kyselinou citronovou, aby nezhnědly. Ve vařící vodě rozpustíme cukr, přidáme meruňky a povaříme je 5-10 minut.

Číst dál: Sušené meruňky - recept

Meruňková marmeláda z domácí pekárny - recept

Meruňková marmeláda z domácí pekárny - příprava: Meruňky umyjeme, zbavíme pecek a po částech rozmixujeme. Hustou meruňkovou hmotu nalijeme do nádoby pekárny, přidáme želírovací cukr a kyselinu citronovou, lehce promícháme a pekárnu nastavíme na program Džem.

Číst dál: Meruňková marmeláda z domácí pekárny - recept

Meruňková marmeláda s mrkví - recept

Meruňková marmeláda s mrkví - příprava: Dobře vyzrálé meruňky omyjeme, vypeckujeme a vložíme do kastrolu. Mrkev očistíme, omyjeme a nahrubo nastrouháme. Přidáme k meruňkám a společně dusíme doměkka. Pak směs prolisujeme přes cedník a ještě chvilku povaříme.

Číst dál: Meruňková marmeláda s mrkví - recept

Ostružinová marmeláda, marmeláda z ostružin - recept

Ostružinová marmeláda - příprava: Očištěné a proprané ostružiny rozmixujeme a procedíme přes síto, abychom je zbavili zrníček. Přidáme želírovací přípravek smíchaný se 2 lžícemi cukru a minutu zprudka povaříme. Pak přidáme zbývající cukr a vaříme, až se rozpustí.

Číst dál: Ostružinová marmeláda, marmeláda z ostružin - recept

Rybízový džem, jam - recept

Rybízový džem - příprava: Rybíz opereme, odstopkujeme a polovinu umeleme. Celé i umleté bobule dáme do kastrolu a za stálého míchání vaříme tak dlouho, až džem zhoustne. Během vaření postupně přidáváme cukr, aby se nepřerušil var. Horký džem nalijeme do skleniček, zavíčkujeme a na 10 minut postavíme dnem vzhůru.

Číst dál: Rybízový džem, jam - recept

Rybízová marmeláda - recept

Rybízová marmeláda - příprava: Opraný a otrhaný rybíz nasypeme do hrnce, podlijeme troškou vody, přikryjeme pokličkou a hodně rozvaříme. Poté jej prolisujeme přes síto či pomocí lisu na ovoce. Protlak odvážíme a připravíme si odpovídající množství cukru.

Číst dál: Rybízová marmeláda - recept

Rybíz ve vlastní šťávě - recept

RYBíz VE VLASTNí ŠŤÁVĚ

Rybíz ve vlastní šťávě - příprava: Propláchnutý a odstopkovaný rybíz necháme okapat. Pak ho nasypeme do sklenic, přičemž ho prosypáváme cukrem. Uzavřeme víčky a sterilujeme 25 minut při 85 C. Tato zavařenina je výborná na přípravu moučníků.

Číst dál: Rybíz ve vlastní šťávě - recept

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny