Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Mléko, mléčné výrobky, vejce, sýr

Míchaná vajíčka bez použití tuku - jak udělat, uvařit (minerálka)

Jak udělat míchaná vajíčka bez tuku? Na dno teflonové pánve nalijte zhruba 5 cl minerálky, přiveďte k varu a přilijte na ni rozšlehané vejce. Ta za občasného míchání nechte srazit.

Jak od sebe rozpoznat vařené a syrové vejce

Jestli si promícháte vařená a syrová vejce, vezměte měkký talíř a 1 vejce po druhém na něm roztočte. Když se vejce točí dlouho a rychle, znamená to, že je vařené. Je to proto, že celý vnitřek je kompaktní a má pevné těžiště. Jestliže se točí křivě a krátce, bude syrové.

Domácí sýr - jak udělat, vyrobit

Pro výrobu domácího sýra nalijte do uzavíratelné nádoby 250 ml kysané smetany, dobře uzavřete a poté nádobu po dobu 5 minut pořádně protřásejte. V misce se tvoří třesením sýrová hmota, kterou ihned vyklopte na talíře a nezakrytou nechte přes noc odpočinout na tmavém a chladném místě.

Číst dál: Domácí sýr - jak udělat, vyrobit

Mléko těžko stravitelné - jak, čím napomoci lepšímu trávení (soda, cukr)

Pokud je pro vás mléko těžko stravitelné, ale přesto ho máte vypít v koktejlu nebo ho použít v nějakém receptu, smíchejte mléko s trochou sody a oslaďte ho. Bude stravitelnější.

Naprasklé vejce - jak zabránit vytečení při vaření (citron)

Pokud jsou vejce lehce naprasklá, dříve než je dáte vařit, natřete prasklé místo plátkem citronu a do vody je vkládejte opatrně na lžíci.

Naprasklé vejce - jak zabránit vytečení při vaření (ocet)

Pokud jsou vejce lehce naprasklá, dříve než je dáte vařit, namažte prasklé místo octem a do vody je vkládejte opatrně na lžíci.

Plíseň na sýru - jak zabránit, zamezit výskytu, vzniku

Jak zajistit sýr proti plísni: položte kousek sýra na 1minutu do horké syrovátky nebo do horké vody. Proti nežádoucím
bakteriím pomáhá i potření tukem.

Kmínový sýr - jak udělat, připravit

Kmínový sýr - příprava: Smíchejte všechny ingredience. Z hmoty vytvořte malé tolárky (průměr 5-6 cm). Nechte je 7-10 dní zrát na mřížovém roštu při 15 C.

Číst dál: Kmínový sýr - jak udělat, připravit

Pikantní čerstvý sýr - jak udělat, připravit

Pikantní čerstvý sýr - příprava: Smíchejte všechny přísady, hmotu nechte odkapat přes noc na sítu vyloženém plátýnkem. Tekutinu rozhodně zachycujte, výborně chutná například v salátových zálivkách. Sýr uložte do chladu.

Číst dál: Pikantní čerstvý sýr - jak udělat, připravit

Tvaroh s kysanou smetanou - jak udělat, připravit

Tvaroh s kysanou smetanou - příprava: Smíchejte kysanou smetanu, mléko a víno, ohřejte na 40 C a nechte 1-3 hodiny stát. Přidejte sůl a promíchejte. Vysráženou hmotu přelijte do formy na sýr vyložené plátýnkem. Plátýnko zvedněte za

Číst dál: Tvaroh s kysanou smetanou - jak udělat, připravit

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny