Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Vaření, pečení, smažení - rady, tipy, zlepšováky

Jak ušlehat tuhý sníh - postup, návod

Jak nejlépe ušlehat sníh? Vajíčka vyndejte z lednice s předstihem. Na rozdíl od šlehačky, která se musí šlehat co nejchladnější, bílkovému sněhu prospívá přinejmenším pokojová teplota. Při oddělování bílků buďte opatrní, aby se s bílky do misky nedostal ani malý kousek žloutku.

Číst dál: Jak ušlehat tuhý sníh - postup, návod

Jak nejlépe ušlehat smetanu, šlehačku - postup, návod

Jak nejlépe ušlehat smetanu (šlehačku)? Smetana se lépe ušlehá, pokud se zpracovává studená, ideálně ji cca 12 hodin před použitím vychlaďte na teplotu 2-6 C. Miska i metličky by měly být také studené. Nejprve šlehejte cca 1 minutu na nízké otáčky, poté zvyšte na vysoké a vyšlehejte do husté pěny.

Číst dál: Jak nejlépe ušlehat smetanu, šlehačku - postup, návod

Pečené maso měkké - jak, čím docílit (banán)

Přidejte před pečením masa do pekáče kolečka banánu - bude krásně měkké.

Zápach z ryb, rybí zápach při smažení ryby - jak, čím zabránit (citron, ocet)

Při smažení ryb kápněte do oleje trochu citronu nebo postavte vedle sporáku misku s octem - rybí zápach zmizí a nebude vám znepříjemňovat večeři.

Těsto na koláč přeslazené, moc sladké - jak, čím pomoci (citronová šťáva)

Přeslazené těsto na koláč zachráníte přimícháním čerstvé citronové šťávy.

Těsto na koláč přeslazené, moc sladké - jak, čím pomoci (jablečný ocet)

Přeslazené těsto na koláč zachráníte přimícháním trochy jablečného octa.

Palačinky potrhané, nedrží vcelku - jak, čím zabránit, pomoci (vanilkový pudink)

Palačinky se při smažení nebudou trhat, když do těsta přidáte dvě lžíce vanilkového pudinku.

Maso rychleji upečené - jak to udělat, co použít (jehlice)

Velká drůbež se upeče rychleji, když její nejširší části (stehna, případně i prsa) probodnete jednou nebo dvěma kovovými jehlicemi a dáte ji s nimi péct - přivedou teplo do středu masa.

Mléko při vaření nepřeteče, neuteče - jak to udělat, co použít (naběračka)

Aby mléko při vaření nevyteklo, vložte do něj nerezovou naběračku - pára tak bude moci volně unikat.

Kulaté volí oko bez použití pánve na volí oka - jak to udělat, co použít (cibule)

Formičku na volské oko v kuchyni spolehlivě nahradí velké kolečko cibule nebo papriky. Vložte jen do pánve a vyklepněte do něj vejce - volské oko bude předpisové a "formičku" nejen není třeba umývat, ale můžete ji sníst.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny