Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Vaření, pečení, smažení - rady, tipy, zlepšováky

Výpek u masa příliš tučný - jak, čím zbavit tuku (filtr na kávu)

Je-li pro vás poctivý výpek z hovězího masa či drůbeže příliš tučný, přeceďte jej přes papírový filtr na kávu - chuť zůstane stejná a neohrozíte štíhlou linii.

Hovězí maso rychleji uvařené - jak to udělat, co použít (rum)

Vaření hovězího masa urychlíte tím, že do vody přidáte lžičku tuzemáku. I to nejtvrdší maso díky tomu změkne, aniž by v něm zůstala příchuť lihoviny.

Sníh z bílků šedý - jak, čím zabránit, nač si dát pozor (hliník)

Vaječné bílky nešlehejte v hliníkové nádobě, jinak získají šedivý odstín.

Míchaná vajíčka bez použití tuku - jak uvařit (minerálka)

Míchaná vajíčka připravíte bez tuku tak, že na dno teflonové pánve nalijete asi půl deci minerálky, přivedete ji k varu a přidáte rozšlehané vejce. Za občasného míchání je nechte srazit.

Zelenina rozvařená - co s ní udělat, jak použít

Rozbředlou zeleninu zachráníte tak, že ji nejprve rozmixujte, smícháte se strouhaným parmazánem a poté zapečete v troubě.

Kukuřice při vaření nezhnědne, zůstane žlutá - jak to udělat, co použít (citronová šťáva)

Do vody, v níž vaříte kukuřici, přidejte pár kapek citronové šťávy. Kukuřice si zachová svěží žlutou barvu.

Kukuřice po uvaření měkká - nač si dát pozor (sůl)

Do vody, v níž vaříte kukuřici, nepřidávejte sůl, protože by zrna ztvrdla.

Zvlnění anglické slaniny při opékání - jak, čím zabránit, zamezit (studená voda)

Plátky anglické slaniny se při opékání nebudou tolik vlnit, když je předtím na chvíli vložíte do studené vody.

Koření v polévce, omáčce - jak vytáhnout snadno a jednoduše (sítko na čaj)

Koření do omáček (celý pepř, hřebíček, bobkový list) vložte do kulatého sítka na čaj - pak ho snadno vyjmete a vyhnete se pracnému lovení.

Moučník se nepřichytí k formě - jak to udělat, co použít (tuk, lednice)

Aby se moučník po vytažení z trouby snadno vyklopil z formy, vložte ji vymazanou tukem na chvíli do chladničky a pak teprve vysypejte moukou.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny