Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Vaření, pečení, smažení - rady, tipy, zlepšováky

Zelenina rozvařená - co s ní udělat, jak použít

Rozbředlou zeleninu zachráníte tak, že ji nejprve rozmixujte, smícháte se strouhaným parmazánem a poté zapečete v troubě.

Kukuřice při vaření nezhnědne, zůstane žlutá - jak to udělat, co použít (citronová šťáva)

Do vody, v níž vaříte kukuřici, přidejte pár kapek citronové šťávy. Kukuřice si zachová svěží žlutou barvu.

Kukuřice po uvaření měkká - nač si dát pozor (sůl)

Do vody, v níž vaříte kukuřici, nepřidávejte sůl, protože by zrna ztvrdla.

Zvlnění anglické slaniny při opékání - jak, čím zabránit, zamezit (studená voda)

Plátky anglické slaniny se při opékání nebudou tolik vlnit, když je předtím na chvíli vložíte do studené vody.

Koření v polévce, omáčce - jak vytáhnout snadno a jednoduše (sítko na čaj)

Koření do omáček (celý pepř, hřebíček, bobkový list) vložte do kulatého sítka na čaj - pak ho snadno vyjmete a vyhnete se pracnému lovení.

Moučník se nepřichytí k formě - jak to udělat, co použít (tuk, lednice)

Aby se moučník po vytažení z trouby snadno vyklopil z formy, vložte ji vymazanou tukem na chvíli do chladničky a pak teprve vysypejte moukou.

Jak nakrájet čokoládu na malé kousky snadno a jednoduše (mrazák, palička)

Jak se vyhnout nepohodlnému krájení čokolády do pečiva? Nechte celou tabulku v původním obalu řádně vychladit. Poté ji stále zabalenou na podložce opatrně roztlučte paličkou na maso. Hmatem zkontrolujte, jestli někde nezůstal větší kus, a pak otevřete obal.

Číst dál: Jak nakrájet čokoládu na malé kousky snadno a jednoduše (mrazák, palička)

Těstíčko na obalování řízků nadýchané - jak to udělat, co použít (pivo)

Když do těstíčka na obalování řízků přidáte trochu piva, bude nadýchané a chutné.

Těstíčko na obalování řízků nadýchané - jak to udělat, co použít (sodovka)

Když do těstíčka na obalování řízků přidáte trochu sodovky, bude nadýchané a chutné.

Těstíčko na obalování řízků nadýchané - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)

Když do těstíčka na obalování řízků přidáte trochu prášku do pečiva bude nadýchané a chutné.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny