Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Vaření, pečení, smažení - rady, tipy, zlepšováky

Moc pepře v jídle, pokrmu - jak, čím pomoci, zmírnit ostrost (jablko)

Pokud jste pokrm moc přepepřili, nakrájejte 2 jablka na větší kousky, vložte je do jídla a krátce povařte. Ostrost jídla se tím o dost zmírní.

Připalování oleje při smažení - jak, čím pomoci, zabránit (mrkev)

Pokud by olej při smažení začal připalovat, zachrání ho tři kolečka mrkve.

Prskání oleje při smažení - jak čím zabránit, zamezit (párátka)

Když začne olej na pánvi prskat, přidejte několik dřevěných párátek.

Rozinky v těstě nabudou, nepropadají se v těstě - jak to udělat, co použít (voda, mouka, cukr)

Rozinky při pečení krásně nabudou, když je před použitím na chvilku namočíte do horké vody a pak opláchnete v ledové. Pak je obalte v trošce mouky nebo cukru, nebudou tak klesat příliš ke dnu těsta.

Sušené rozinky křehké, šťavnaté - jak to udělat, co použít (slaná vody, citronová šťáva)

Rozinky namočte je na 1/2 hodiny do vlažné osolené vody se šťávou z 1/2 citronu a budou zase křehké a šťavnaté.

Slupky na lískových oříšcích - jak sloupnout snadno a rychle (trouba)

Slupky z lískových oříšků půjdou snadno oloupat, když oříšky vylouskáte, nasypete na plech, vložíte do rozpálené trouby a občas promícháte. Samy se horkem zbaví tuhé slupky.

Jádra ořechů seschlá - jak, čím pomoci (slaná voda)

Jádra vlašských ořechů mohou být po čase seschlá, ale byla by je škoda vyhazovat. Namočte celé ořechy i se skořápkou asi na 1 týden do slabě osolené vody. Po uplynutí této doby budou opět chutnat skvěle. A jestli vám nepůjdou snadno rozlousknout, namočte je na 20 minut do horké vody, loupání pak bude hračka.

Sníh z bílků hustý, pevný - jak to udělat, co použít (sůl, voda)

Jestliže se nedaří ušlehat bílek, přidejte do něj špetku soli a 1 lžičku vody. Bílek pak šlehejte, dokud nebude krásně hustý.

Strouhání sýru na nudličky - jak nastrouhat, aby se sýr nelepil na struhadlo (olej)

Jak nastrouhat sýr na tenké nudličky? Struhadlo potřete olejem, sýr tak neulpí v otvorech struhadla, takže jde snadněji strouhat, a navíc i čištění struhadla je hračka.

Jak vylouhovat sypaný čaj bez sítka (kapesník, sešívačka)

Vaříte si rádi kvalitní sypaný čaj, ale zrovna nemáte po ruce sítko? Do papírového nebo látkového kapesníku zabalte čaj a sešívačkou se cvakněte otevřená místa. Pak už stačí vložit do horké vody a nechat požadovanou dobu louhovat.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny