Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Ryby, maso, vnitřnosti, uzeniny

Kuřecí burger s ostrou omáčkou - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Kuřecí burger s ostrou omáčkou - příprava: Na lžičce másla orestujte drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidejte posekaný česnek, nové koření, papriku a nechte rozvonět. Cibulovou směs promíchejte s mletým masem, přimíchejte chilli omáčku, drobně posekanou petržel, strouhanku, osolte, opepřete a uložte tak na dvě hodinky do chladu.

Číst dál: Kuřecí burger s ostrou omáčkou - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Bylinková sekaná - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Bylinková sekaná - příprava: Rohlíky nakrájejte na kostky a zalijte mlékem. Přidejte mleté maso, mléko, drcený česnek, najemno nasekanou cibuli, vejce, žloutky a posekané bylinky. Směs osolte, opepřete a prohněťte. Sekanou vložte do pekáčku vymazaného olejem a přímo na pekáčku ji vypracujte do správného tvaru.

Číst dál: Bylinková sekaná - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Krutí kebaby s tymiánem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Krutí kebaby s tymiánem - příprava: Dejte do mísy krutí maso s drobně nasekanou červenou cibulkou, česnekem, tymiánem a mletým kmínem. Vše důkladně promíchejte a nechte do druhého dne uležet v chladu. Druhý den přidejte do masa vejce se strouhankou, podle chuti osote, opepřete a znovu zamíchejte.

Číst dál: Krutí kebaby s tymiánem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Karbanátky s modrým sýrem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Karbanátky s modrým sýrem - příprava: V míse smíchejte hovězího maso, modrý sýr, najemno nasekanou cibuli, strouhanku, sušenou šalvěj, sůl, pepř a žloutek. Nechte v chladu alespoň hodinu odpočinoul. Pak vytvarujte karbanátky a opečte je dozlatova na pánvi na oleji.

Číst dál: Karbanátky s modrým sýrem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Kuřecí roláda s lučinou a červeným rybízem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Kuřecí roláda s lučinou a červeným rybízem - příprava: Kuřecí prsíčka rozřežte na plát a potřete z obou stran česnekem utřeným se solí. Na každý plátek masa položte šunku, vrstvu lučiny a kuličky červeného rybízu. Potom maso stočte do tvaru rolky a sepněte jehlou nebo převažte provázkem. Rolky obalte v mouce a poté vložte do rozpáleného oleje.

Číst dál: Kuřecí roláda s lučinou a červeným rybízem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

► Kuřecí prsa v bylinkové marinádě - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Kuřecí prsa v bylinkové marinádě - příprava: Kuřecí prsa očistěte a každé prso rozřízněte na dva tenčí plátky. V misce smíchejte olivový olej, bylinky, citronovou šťávu, sůl a pepř. Do marinády naložte kuřecí prsa na dvě hodiny. Maso grilujte asi 5 minut z každé strany a během grilování ho potírejte marinádou. Podávejte s čerstvou nebo grilovanou zeleninou.

Číst dál: ► Kuřecí prsa v bylinkové marinádě - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Jak ohřívat párky aby nepopraskaly (pařák)

Nechcete-li, aby vám jemné párky při ohřívání popraskaly, ohřívejte je v páře.

Jak široké mají být steaky určené na grilování

Steaky na gril by měly být nejméně 4 cm silné. Příliš tence nakrájené maso rychle ztvrdne.

Jak grilovat rybu, aby se nepřichytila k roštu (citron)

Ryby se při grilování často přichytí na rošt. Aby se to nestalo, podložte rybu plátky citronu a bylinkami. Tak půjde snadno obracet a navíc získá skvělou chuť.

Jak zabránit zvlnění anglické slaniny při opékání (studená voda)

Plátky anglické slaniny se při opékání nebudou tolik vlnit, když je předtím na chvíli vložíte do studené vody.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny