Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Ryby, maso, vnitřnosti, uzeniny

Karbenátky méně kalorické - jak to udělat, co použít (mrkev)

Karbanátky budou mít méně kalorií, a přitom budou stejně chutné, když nahradíte třetinu masa strouhanou mrkví.

Mleté maso se lépe spojí, více drží - jak to udělat, co použít (syrový brambor)

Mleté maso se lépe spojí, když do něj nastrouháte syrový brambor.

Maso rychleji měkké - jak to udělat, co použít (kopřivy)

Každé maso změkne, když k němu při vaření přidáte pár kopřivových listů.

Jak, čím zabránit sedání much na maso (cibule)

Maso ochráníte před mouchami, když je obložíte vrstvou cibule.

Nakládání masa - jak naložit snadno a rychle

Maso na marinování vložte do mikrotenového sáčku, zalijte marinádou, pevně uzavřete a promačkejte. Uložte do chladničky, později několikrát
prohněťte a obraťte. Maso bude rovnoměrně naložené a nezašpiníte nádobí.

Zápach po rybách na rukou, pokožce - jak, čím odstranit, zbavit se (máslo)

Pach po rybách z rukou perfektně odstraní máslo.

Rozmrazování zvěřiny - jak to udělat, co použít (mléko)

Zvěřina získá na chuti, jestliže ji rozmrazujete v mléce, maso zmrazené v celku nemá přesáhnout hmotnost 2 kg.

Sekaná jemná, šťavnatá - jak to udělat, co použít (tvaroh)

Láká vás jemná sekaná? Do mletého masa zapracujte 1 lžíci měkkého tvarohu, vylepšíte tím chuť.

Praskání párků při vaření - jak, čím zabránit, zamezit (mléko)

Praskají vám párky při vaření? Snadná pomoc. Do vody přidejte 2 lžíce mléka a při ohřívání nepopraskají.

Drůbeží maso šťavnaté - jak porcovat

Drůbeží maso nechte před porcováním alespoň 10 minut odležet při pokojové teplotě. Maso se tak bude nejen snadněji porcovat, ale navíc z něj nevyteče tolik šťávy.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny