Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Nejnovější rada ve webu:

Ryby, maso, vnitřnosti, uzeniny

Jak, čím zabránit sedání much na maso (cibule)

Maso ochráníte před mouchami, když je obložíte vrstvou cibule.

Nakládání masa - jak naložit snadno a rychle

Maso na marinování vložte do mikrotenového sáčku, zalijte marinádou, pevně uzavřete a promačkejte. Uložte do chladničky, později několikrát
prohněťte a obraťte. Maso bude rovnoměrně naložené a nezašpiníte nádobí.

Zápach po rybách na rukou, pokožce - jak, čím odstranit, zbavit se (máslo)

Pach po rybách z rukou perfektně odstraní máslo.

Rozmrazování zvěřiny - jak to udělat, co použít (mléko)

Zvěřina získá na chuti, jestliže ji rozmrazujete v mléce, maso zmrazené v celku nemá přesáhnout hmotnost 2 kg.

Sekaná jemná, šťavnatá - jak to udělat, co použít (tvaroh)

Láká vás jemná sekaná? Do mletého masa zapracujte 1 lžíci měkkého tvarohu, vylepšíte tím chuť.

Praskání párků při vaření - jak, čím zabránit, zamezit (mléko)

Praskají vám párky při vaření? Snadná pomoc. Do vody přidejte 2 lžíce mléka a při ohřívání nepopraskají.

Drůbeží maso šťavnaté - jak porcovat

Drůbeží maso nechte před porcováním alespoň 10 minut odležet při pokojové teplotě. Maso se tak bude nejen snadněji porcovat, ale navíc z něj nevyteče tolik šťávy.

Kořenění masa, pečeně - jak kořenit, aby koření na mase drželo (olej)

Když pečeni nejprve potřete olejem a teprve pak ji na povrchu okořeníte, bude koření dobře držet.

Kotlety šťavnaté - jak to udělat, co použít (ocet, voda)

Kotlety před úpravou vložte na krátkou dobu do směsi z 1 dílu octa a 2 dílů studené vody, budou pak šťavnaté.

Vepřové maso po uvaření měkké, jemné - jak to udělat, co použít (citronová šťáva)

Vepřové maso za syrova potírejte citronem a nechte odležet 2 hodiny v chladu. Maso bude po konečné úpravě velmi jemné a v žádném případě nebude tuhé.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny