Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Ryby, maso, vnitřnosti, uzeniny

Ryba s citrónem a mátou - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Ryba s citrónem a mátou - příprava: Část listů máty rozložíme na dno pečící nádoby a na ně položíme rozmražené a osolené rybí filé. Z omytých citrónů ostrouháme kůru a z plodů vymačkáme šťávu, kterou pokapeme rybu a obložíme ji nastrouhanou kůrou.

Číst dál: Ryba s citrónem a mátou - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Kuře pečené s bylinkovým máslem, levandulí a tymiánem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Kuře pečené s bylinkovým máslem, levandulí a tymiánem - příprava: Máslo necháme změknout a promícháme ho v misce s lístky tymiánu a v hmoždíři rozdrcenými kvítky levandule, solí a citrónovou kůrou. Máslo vytvarujeme do válečku dlouhého asi 10 cm, zabalíme do alobalu nebo fólie a vychladíme asi 30 minut v chladničce (vydrží nejdéle 3 dny).

Číst dál: Kuře pečené s bylinkovým máslem, levandulí a tymiánem - recept, postup, návod, příprava,...

Kuře, králík na medu s jablky a zeleninou - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Kuře nebo králík na medu s jablky a zeleninou - příprava: Lehce posolené kuře polijeme marinádou z citrónové šťávy a medu a přidáme oloupané celé cibule a celá jablka a necháme uležet do druhého dne v chladničce. Před pečením přidáme máslo, oloupanou a nakrájenou kořenovou zeleninu a upečeme vše v troubě. Jako příloha se hodí i rýže a čerstvý salát nebo můžeme přidat do pekáče i brambory a upéct společně. Upečenou zeleninu lze také rozmixovat na omáčku.

Číst dál: Kuře, králík na medu s jablky a zeleninou - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Kuře, králík na medu po francouzsku - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Kuře nebo králík na medu po francouzsku - příprava: Kuře nebo králíka vložíme do pekáče a posolíme, pokapeme citrónovou šťávou, potřeme směsí hořčice a medu, poprášíme mletou paprikou a upečeme do měkka. Podáváme s bramborem a zeleninovým salátem.

Číst dál: Kuře, králík na medu po francouzsku - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

► Jak vyrobit párek v rohlíku doma bez drahého napichovadla rohlíků - recept, postup, příprava

Na výrobu domácí pochoutky jménem párek v rohlíku  nebotřebujete drahé profesionální napichovadlo na rohlíky. Stačí vám při přípravě odříznout špičku rohlíku a do rohlíku strčit pár minut před dohřátím párku držadlo škrabky na brambory nebo můžete vykotlat dutinku na párek pomocí držadla široké vařečky či jakéhokoliv náčiní se širokou rukojetí.  

Číst dál: ► Jak vyrobit párek v rohlíku doma bez drahého napichovadla rohlíků - recept, postup, příprava

► Jak vylepšit pečené maso aby bylo chutnější a voňavější (prolisovaná cibule)

Jestliže na maso při pečení protlačíte v lisu na česnek kousky cibule, bude velmi chutné a aromatické.

► Jak upéct kuře do křupava, aby bylo křupavé (med, balzamikový ocet)

Kuře bude pěkně křupavé, když ho během pečení několikrát potřete medem smíchaným s balsamikovým octem.

► Křupavé kuře, jak upéct kuře do křupava (černé pivo)

Kuře bude pěkně křupavé, když ho během pečení několikrát potřete černým pivem.

► Jak ohřát rybu bez použití mikrovlnky, mikrovlnné trouby (alobal)

Potřebujete-li ohřát smaženou rybu, mikrovlnná trouba není dobrý nápad. Raději ji zabalte do alobalu potřeného olejem, vložte do mírně vyhřáté trouby a po chvíli otočte.

► Jak změkčit tvrdé maso při vaření (ocet)

Tvrdé maso rychleji změkne, když k němu při vaření přidáte trochu octa.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny