Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Nazelenalé brambory vždy vařte s kmínem - nebudou jedovaté

Pokud vaříte, brambory vždy přidejte kmín. Kmín přidávali vždy naše maminky a babičky a mnohokrát nevěděli proč. Bylo to prostě ze zvyku. Přidáním kmínu se zbavíte solaninu, což je rostlinný jed. Malé děti může solanin ve větším množství i zabít. Nazelenalou část brambory odřežte a pokud je brambora celá zelená, tak ji raději vyhoďte. 

zelene-brambory-jedovaty-solanin

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny