Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Jak ušlehat tuhý sníh - postup, návod

Jak nejlépe ušlehat sníh? Vajíčka vyndejte z lednice s předstihem. Na rozdíl od šlehačky, která se musí šlehat co nejchladnější, bílkovému sněhu prospívá přinejmenším pokojová teplota. Při oddělování bílků buďte opatrní, aby se s bílky do misky nedostal ani malý kousek žloutku.

Když budete šlehat špatně oddělené bílky nebo budete mít byť jen trochu mastnou mísu, nemusí se to povést. Aby byl úspěch zaručen, přidejte k bílkům špetku soli a několik kapek citronové šťávy. Krystalky soli rozbíjejí bubliny ve sněhu na drobnější, takže sníh bude pevnější. Bílky šlehejte v robotu nebo ručním mixérem bez přes tání na nejvyšší rychlost. A rozhodně se nebojte, že je přešleháte. Jediné, co se stane, když bílky přešleháte, je to, že sníh začne trochu hrudkovatět a bude tužší.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny