Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Vaření, pečení, smažení - rady, tipy, zlepšováky

Kukuřice při vaření nezhnědne, zůstane žlutá - jak to udělat, co použít (citronová šťáva)

Do vody, v níž vaříte kukuřici, přidejte pár kapek citronové šťávy. Kukuřice si zachová svěží žlutou barvu.

Kukuřice po uvaření měkká - nač si dát pozor (sůl)

Do vody, v níž vaříte kukuřici, nepřidávejte sůl, protože by zrna ztvrdla.

Zvlnění anglické slaniny při opékání - jak, čím zabránit, zamezit (studená voda)

Plátky anglické slaniny se při opékání nebudou tolik vlnit, když je předtím na chvíli vložíte do studené vody.

Koření v polévce, omáčce - jak vytáhnout snadno a jednoduše (sítko na čaj)

Koření do omáček (celý pepř, hřebíček, bobkový list) vložte do kulatého sítka na čaj - pak ho snadno vyjmete a vyhnete se pracnému lovení.

Moučník se nepřichytí k formě - jak to udělat, co použít (tuk, lednice)

Aby se moučník po vytažení z trouby snadno vyklopil z formy, vložte ji vymazanou tukem na chvíli do chladničky a pak teprve vysypejte moukou.

Jak nakrájet čokoládu na malé kousky snadno a jednoduše (mrazák, palička)

Jak se vyhnout nepohodlnému krájení čokolády do pečiva? Nechte celou tabulku v původním obalu řádně vychladit. Poté ji stále zabalenou na podložce opatrně roztlučte paličkou na maso. Hmatem zkontrolujte, jestli někde nezůstal větší kus, a pak otevřete obal.

Číst dál: Jak nakrájet čokoládu na malé kousky snadno a jednoduše (mrazák, palička)

Těstíčko na obalování řízků nadýchané - jak to udělat, co použít (pivo)

Když do těstíčka na obalování řízků přidáte trochu piva, bude nadýchané a chutné.

Těstíčko na obalování řízků nadýchané - jak to udělat, co použít (sodovka)

Když do těstíčka na obalování řízků přidáte trochu sodovky, bude nadýchané a chutné.

Těstíčko na obalování řízků nadýchané - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)

Když do těstíčka na obalování řízků přidáte trochu prášku do pečiva bude nadýchané a chutné.

Maso v guláši měkké, výrazné chuti - jak to udělat, co použít (sójová omáčka, ocet, koňak)

Maso v guláši bude velmi křehké a bude mít výraznější chuť, když ho před vařením naložíte na 24 hodin do sójové omáčky. Stejného výsledku dosáhnete, jestliže při dušení přidáte do jídla lžičku octa nebo trochu koňaku.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny