Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

► Provensálská zelenina - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Provensálská zelenina - příprava: Všechnu zeleninu kromě cibule omyjte pod tekoucí vodou a osušte. Cuketu a lilek zbavte stopek a nakrájejte na tenčí plátky. Papriky zbavte jádřinců a stopek a nakrájejte na nudličky, rajčata na kostky. Oloupanou cibuli nakrájejte na kolečka, celé snítky bylinek opláchněte pod tekoucí vodou a pak vše vložte do mísy a promíchejte.

Zeleninovou směs přesuňte na hlubší pečící plech a rovnoměrně ji rozložte. Asi sedm lžic oleje promíchejte s citronovou šťávou, trochou mletého pepře a cukrem a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Zeleninu na plechu osolte hrubou mořskou solí a pokapejte olejovou směsí. Pekáč vložte do trouby a pečte asi půl hodiny na 200 C, občas zeleninu zkontrolujte a otočte. Pak rozdělte zeleninovou směs do sklenic, zalijte olivovým olejem, zavíčkujte a nechte vychladnout. Po otevření uchovávejte v chladničce, neotevřené vydrží asi měsíc.

Provensálská zelenina - suroviny:

  • 1 střední lilek
  • 2 cukety
  • 2 masitá rajčata
  • 1 žlutá paprika
  • 1 zelená paprika
  • 2 cibule
  • 2 větší stroužky česneku
  • 400ml olivového oleje 
  • šťáva z 1 citronu
  • 1 lžička třtinového cukru
  • pepř
  • mořská hrubá sůl
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 2 snítky tymiánu

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny