Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Nakládání zeleniny - Kysané zelí

Kysané zelí - příprava: Zelí nastrouhejte. Smíchejte sůl, cukr a koření. Zelí napěchujte po vrstvách
do kameninového hrnce, každou vrstvu osolte a posypte kořením, případně zalijte ještě trochou solného nálevu.

Napěchované zelí je třeba dobře zatížit a přikrýt. Nechte prokvasit 1-3 týdny při teplotě 15-22 C.

Kysané zelí - suroviny:

  • 1 kg bílého zelí
  • 15 g soli
  • 1 ČL hroznového cukru
  • po 4 kuličkách jalovce, pepře a nového koření, vše drcené
  • 2 hřebíčky

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny