Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Rychlokvašky s česnekem - jak připravit, udělat

Rychlokvašky s česnekem - příprava: Okurky důkladně očistíme, opereme a na několika místech je propícháme vidličkou. Vložíme do pětilitrové sklenice, proložíme oloupanými stroužky česneku a vinnými listy, přidáme koření a

zalijeme horkým solným nálevem. Sklenici převážeme celofánem a necháme 5 dní v teple uležet. Dbáme, aby okurky byly neustále ponořeny v nálevu. K okurkám můžeme přidat i kolečka cibule nebo křenu, výborné jsou i s chilli papričkami.

Rychlokvašky s česnekem - suroviny:

  • na pětilitrovou sklenici 3 kg větších okurek nakládaček
  • 8 stroužků česneku
  • 8 vinných listů
  • 5 kuliček pepře
  • 1 lžička hořčičného semínka

Nálev:

  • 2 l vody
  • 60 g soli

- vše svaříme.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny