Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Naložená hlávková kapusta - jak připravit, udělat

Naložená hlávková kapusta - příprava: Očištěnou kapustu rozebereme na listy, které nakrájíme na menší kousky. Vložíme je do vroucí osolené vody a povaříme asi 3 minuty. Poté je zchladíme studenou vodou a necháme okapat.

Připravenou kapustu rozdělíme do sklenic, zalijeme nálevem, zakápneme citronem a zavíčkujeme. Sterilujeme při teplotě 95 C 40 minut, druhý den sterilujeme 30 minut při teplotě 90 C. Uložíme na tmavém a chladném místě.

Naložená hlávková kapusta - suroviny:

  • 1 kg hlávkové kapusty,
  • 1 citron
  • sůl

Nálev:

  • na 1 l vody
  • 15 g soli
  • 1/2 lžičky kyseliny citronové

- promícháme.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny