Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Sirup z josty - recept, postup, návod na výrobu

Josta (Ribes nidigrolaria) je kříženec černého rybízu a srstky angreštu, patří do čeledi meruzalkovité. Sirup z josty - recept: otrhané kuličky nechejte den v celku. Další den rozmixujete, zavěste do pytlíků a přeceďte šťávu. V hrnci šťávu z josty pomalu pomalu ohřívejte. Můžete přidat pětinu vody, ale nemusíte. Na litr šťávy dejte 1,2 - 1,5 kg cukru. Při cca. 80°C ještě přes sítko slejte do sklenic, horké zavřete. Vydrží i 3 roky. Pokud sirup začne kvasit, musí přejít varem. Pokud chcete mít jistotu trvanlivosti, přilijte do jostového sirupu trošku alkoholu (slivovice nebo jiný). 

sirup-z-josty-recept-postup-navod-na-vyrobu-priprava

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny