Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Pomazánka, marmeláda z jeřabiny, jeřábu - recept, návod, postup výroby

Pomazánka, marmeláda z jeřabiny, jeřábu - 800 g jeřabin očešte z lat a nechejte přes noc v mrazničce nebo mrazáku promrznout. Uvařte jeřabiny s 1/2 I vody doměkka, aby bobule praskly a poté vše protlačte sítem. Kaši zachytávejte do hrnce a za míchání přiveďte k varu se 750 g želírovacího cukru. Dochuťte šťávou ze 2 pomerančů a plňte do sterilních zavařeninových sklenic. Marmeláda vydrží až jeden rok.

Pokud chcete jíst pomazánku samotnou, použijte normální cukr.

Jeřáb, jeřabina - účinky na zdraví člověka - zde.

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny