Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Zeměžlučový hořkosladký likér na podporu trávení - jak připravit, udělat (zeměžluč, omanový kořen, hořcový kořen, badyán, anýz, citronová kůra, vinný kámen, pálenka)

Zeměžlučový hořkosladký likér se používá na podporu trávení. 8 g zeměžluči (sušené), 8 g omanového kořene (sušeného), 8 g hořcového kořene (sušeného), 12 g badyánu, 4 g anýzu, 50 g čerstvé citronové kůry a 4 g vinného kamene naložíme do 2 l ovocné pálenky a postavíme asi na 3 týdny na teplé světlé místo.

Poté přefiltrujeme a promícháme s 1/2 kg cukru rozpuštěného ve vodě. Nakonec vše přelijeme do čistých lahví a necháme několik týdnů odstát.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny