Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Perklíčové víno - jak připravit, udělat (petrklíče, cukr, citron, kvasnice)

Petrklíčové víno dříve bylo natolik oblíbené, že kvůli němu petrklíče téměř vyhynuly. Pro přípravu tohoto vína je totiž potřeba velké množství květů. Do velké nádoby volně nasypeme 4 l petrklíčových květů, které následně trochu přlmáčkneme, poté přidáme 6 l vody, 2 a 1/2 kg cukru, tři na plátky nakrájené citrony a 30 g kvasnic.

Směs musí zůstat v chladném sklepě až 7 dní, ale minimálně jednou denně ji musíme dobře promíchat. Poté ji scedíme přes mulovou látku a z květů vymačkáme tekutinu. Dáme ji do demižonu nebo do sudu a uzavřeme kvasnou zátkou, aby dovnitř nepronikal vzduch. Kvašení musí probíhat při cca 18-20 C. Ve chvíli, kdy je proces kvašení ukončen, přelijeme čiré víno stojící nad sedlinou do lahví, uzavřeme a uskladníme.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny