Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Ostrý hříbkový salát - jak udělat, připravit

Ostrý hříbkový salát - příprava: Pěkné mladé hříbky očistíme, větší překrájíme na poloviny nebo na čtvrtiny, malé necháme celé. Vložíme je do vroucí osolené vody s přídavkem kyseliny citronové a 8 minut povaříme. Scezené hříbky v

míse promícháme s očištěnými cibulkami, feferonkami, okurčičkami a na klínky nakrájenou cibulí, směs vložíme do sklenic, zalijeme scezeným nálevem, uzavřeme víčky a sterilujeme 25 minut při teplotě 90 C.

Ostrý hříbkový salát - suroviny:

  • malé hříbky
  • barevné feferonky
  • malé cibulky
  • okurčičky
  • cibule
  • trochu kyseliny citronové
  • sůl

Nálev:

  • 2/3 l vody
  • 1/3 l octa
  • 40 g krystalového cukru
  • 20 g soli
  • 5 kuliček celého pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • 2 bobkové listy
  •   1lžička hořčičného semínka


- vše 10 minut povaříme.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny