Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Ryby, maso, vnitřnosti, uzeniny

Jak zjistíme, zda je drůbeží maso dostatečně propečené - tipy, rady, doporučení

Zda je drůbeží maso dostatečně propečené zjistíme píchnutím párátkem. Vytékající šťáva by neměla být krvavá.

Proč nesolit drůbeží maso určené na grilování - rady, doporučení

Při grilování drůbeží maso solíme co nejméně nebo nesolíme vůbec. Osolené maso vylučuje mnoho šťávy a je pak suché.

Jaká drůbež je vhodná k dušení - rady, doporučení

K dušení používáme nepříliš tučnou drůbež, pro lepší chuť špikujeme slaninou.

Jaká je ztráta hmotnosti masa při vaření

Maso ztrácí při vaření hmotnost asi 35-40 % z 500 g vařeného drůbežího masa získáme přibližně 300 g vařeného masa.

Jak, čím ovlivnit změknutí masa při vaření - tipy, rady, doporučení (ocet)

Ke starším kusům při vaření můžeme přidat několik lžíc octa maso částečně změkne.

Co udělat s tvrdým drůbežím masem - tipy, rady, doporučení

Pokud je maso i po dlouhém vaření tvrdé (stará slepice, kohout) umeleme na masovém strojku a připravíme haši nebo karbanátky.

Jak vařit drůbeží maso a jak dosáhnout kvalitního drůbežího vývaru - rady, doporučení

Drůbež vaříme na mírném plameni a necháme maso jen táhnout. Kvalitní drůbeží vývar se vaří 2-3 hodiny podle velikosti kusu.

Jak porcovat husu po upečení - postup, návod

Husu porcujeme přímo v pekáči odkud jsme slévali sádlo, nebo na prkénku. Nejdříve odstřihneme stehna, křídla a část prsou. Stehna se nůžkami rozstřihnou na 2 části, potom se rozstřihne trup. Prsa se stříhají podél prsní kosti na 4 díly, z kobylky (biskupa) uděláme 2 porce.

Jak upravovat drůbeží maso z mladých a starých kusů - rady, doporučení

Ke smažení je drůbež nejvhodnější vykostěná a mladá, starší kusy opět povaříme.

Jak dosáhnout toho, aby se nám drůbeží maso při vaření co nejméně zcvrklo, zmenšilo - postup, návod

Menšího úbytku masa dosáhneme tím, že drůbež předem povaříme a potom dopečeme do zlatova, získaný vývar použijeme na podlévání. Praktikujeme u starších kusů a slepic.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny