Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Ryby, maso, vnitřnosti, uzeniny

Jak připravit směs na sekanou, aby se po upečení dobře krájela a nerozpadávala se - tipy, rady, doporučení (bramborová moučka)

Jestliže budeme hmotu na sekanou připravovat ve slabé vrstvě bramborové moučky, bude se sekaná lépe krájet a nebude se rozpadávat.

Jak péct hodně tučné maso - rady, doporučení

Při pečení hodně tučného masa pod ně nedáváme tuk, ale podlijeme je trochou vlažné vody.

Jak vylepšit kvalitu hovězího masa - tipy, rady, doporučení (mléko)

Kvalitu hovězího masa můžete zlepšit tím, že je před úpravou asi 2 hodiny necháte odležet v kyselém mléce, jež potom můžete použít do omáčky.

Jak to udělat, co použít, aby telecí maso zůstalo šťavnaté a zbělelo - rady, doporučení (vřelá voda)

Telecí maso zůstane šťavnaté a zbělí, když je před úpravou spaříme vařící vodou.

Jak, čím podlévat dušené maso - rady, doporučení

Rovněž při dušení podléváme maso vařící vodou, ale nikdy jí nesmíme přelít povrch masa.

Jak zbavit skopové maso typické nepříjemné chuti - postup, návod

Skopové maso zbavíme nepříjemné typické chuti, když je odblaníme, odstraníme lůj a maso vložíme na několik minut do vody, do níž jsme přidali trochu octa a potom je opláchneme studenou vodou.

Jak péct maso, aby se nevysušilo - rady, doporučení

Aby se maso nevysušilo, pečeme vždy větší kusy. Jestliže nemáme dostatečně vyhřátou troubu, opečeme maso narychlo na rozpáleném tuku, aby se vytvořila kůrka.

Jak nejlépe dusit, udusit maso - rady, doporučení

Maso se nejlépe dusí v nádobě se zesíleným dnem a s dobře přiléhající poklicí. Pokrm se nevysmahuje, a pokud nesundáváme poklici příliš často, zadržená pára působí příznivě na měknutí masa.

Proč maso nevařit prudce, zprudka - rady, doporučení

Maso nikdy nevaříme prudce, protože zůstane dlouho tuhé a ztrácí šťavnatost i chuť. Proto jakmile začne voda vřít, zmírníme plamen či žár elektrické plotýnky, aby maso přešlo do mírného varu.

Jak to udělat, aby vařené maso zůstalo šťavnaté - rady, doporučení

Chceme-li, aby maso zůstalo šťavnaté, vkládáme je do vařící vody. Povrchové vrstvy masa se stáhnou a vytvoří jakousi ochrannou vrstvu, která nedovolí vyluhování šťávy.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny