Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Ryby, maso, vnitřnosti, uzeniny

Jak to udělat, aby nám vařené maso rychleji změklo - tipy, rady, doporučení

Maso nám rychleji změkne, když do vody přidáme trochu vodky.

Co udělat s jelením, kančím masem před vařením, úpravou - rady, doporučení

Maso tuhých svalových vláken, např. z jelena nebo kance, předem nakládáme, nejlépe do kyselého mléka, abychom urychlili jeho zrání.

Jak zkrátit dobu vaření u masa o dvě třetiny - tipy, rady, doporučení

Na úpravu masa a ostatních pokrmů můžeme také použít tlakový (Papinův) hrnec. Tím šetříme svůj čas a o dvě třetiny zkracujeme spotřebu elektrického proudu.

Jak péct, upéct malé množství masa - tipy, rady, doporučení (remoska)

Pečeme-li malé množství masa nebo moučníků, využijeme remosku, ve které se pokrm rychleji a stejnoměrněji připraví a s menším množstvím spotřebované energie.

Jak správně podávat, servírovat skopové maso - rady, doporučení

Skopové maso musíme podávat na nahřátých talířích a hodně horké. Skopové maso obsahuje lůj, který rychle stydne a maso se potom stává nechutné.

Jak smažením ovlivnit lepší chuť masa - rady, doporučení

Lepší chuť získají masa tím, že je nejprve osmažíme na tuku nebo v oleji a nakonec dosmažíme v másle nebo na sádle. Pokrm má potom lepší chuť.

Uzené maso - jak úpravou ovlivnit jeho slanost - tipy, rady

Uzené maso můžeme vařit i péci. Pokud ho vaříme, sůl se vyvaří a maso je chutnější. Při pečení zůstane v mase.

Jak poznat, zda je maso dostatečně upečené, uvařené - rady

Propečené nebo doměkka uvařené maso poznáme podle toho, že nepruží a při vpichu z něho nevytéká krev, ale šťáva a kosti jdou dobře vyjmout.

Jak uvařit tvrdé maso - tipy, rady, doporučení

Tvrdé maso nakrájíme na kousky a vaříme dál. Když ani potom není dostatečně měkké, umeleme je na masovém strojku a připravíme z něj haši. Rychleji nám také změkne, přidáme-li k němu trochu octa.

Jak správně vařit maso na polévku - rady, doporučení

Maso na polévku vložíme do studené vody a vaříme pozvolna, aby se dostatečně vyluhovalo.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny