Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Ryby, maso, vnitřnosti, uzeniny

Jak rychle uvařit do měkka tuhé maso, drůbeží maso - rady, doporučení (rum, ocet)

Tuhé maso rychleji uvaříme doměkka, přidáme-li do vody trochu rumu nebo octa. Stejně se to osvědčuje i při přípravě drůbeže.

Jak uchovávat syrové maso čerstvé bez použití lednice - tipy, rady (ocet)

Abychom udrželi syrové maso déle čerstvé i bez ledničky, zabalíme je do čisté utěrky namočené v octě. Kdyby utěrka vysychala, znovu ji namočíme do octa.

Jak vařit přesolené maso, jak odstranit z přesoleného masa slanost - rady, doporučení (cukr)

Maso předem nasolené, je-li příliš slané, vaříme s kouskem cukru. Přitahuje sůl, aniž by cukr maso sladil.

Jak, čím odstranit zápach ze zvětralého masa - postup, návod (heřmánek, voda)

Maso zvětralé nepříjemně páchne, aniž by bylo zkažené. Zápach odstraníme, ponoříme-li je na 10 minut do přecezeného odvaru z heřmánku. Potom maso vypereme v čisté vodě.

Jak odstranit sliz z masa - postup, návod

Maso oslizlé nejdříve oškrábeme nožem, potom promneme solí, aby se sliz rozpustil. Pak teprve maso omyjeme.

Jak to udělat, aby nám maso na pánvi při smaní neprskalo - tipy, rady, doporučení (sůl)

Aby nám maso na pánvi nestříkalo, dáme na pánev nejdřív trochu soli, potom teprve tuk nebo olej a nakonec maso.

Jak to udělat, aby se nám maso při klepání nelepilo na paličku - rady, doporučení (voda)

Maso, které naklepáváme paličkou se na ni nelepí, když ji na chvíli namočíme do studené vody.

Jak péct kůzlečí maso, aby bylo měkké a šťavnaté - tipy, rady, doporučení

Kůzlečí maso se musí péci zprudka a je brzy měkké. Zvolna pečené vyschne.

Jak to udělat, aby se nám mleté maso dobře spojilo - tipy, rady, doporučení (syrový brambor, kysaná smetana)

Mleté maso se lépe spojí, jestliže do něj přidáme syrový nastrouhaný brambor nebo 2 lžíce kysané krémové smetany.

Kazivost mraženého a čerstvého masa, které maso se kazí dřív

Mražené maso se kazí rychleji než maso čerstvé a bývá často křehčí než maso čerstvé.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny