Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Ryby, maso, vnitřnosti, uzeniny

► Jak vařit zmrazené maso - tipy, rady, zkušenosti

Zmrazené maso je možné vařit tak, že je nerozmražené dáme do vařící vody, aby se povrchová část masa srazila a maso zůstalo šťavnaté. Maso je nutné vařit pomalým varem po delší dobu, aby stihlo jednak rozmrznout a druhak aby bylo opravdu provařené i uvnitř.

Jak správně připravit dušené maso, nač si při dušení masa dávat pozor - rady, doporučení

Maso před dušením vždy osmahneme na tuku po obou stranách, aby se maso na povrchu srazilo. Maso tak bude šťavnatější, protože v průběhu přípravy šťáva nevytéká. Z tohoto důvodu také do masa při obracení nepícháme vidličkou.

Jak to udělat, aby se nám okraje masa při úpravě nekroutily - tipy, rady, doporučení

Okraje masa nařezáváme, aby se tepelnou úpravou nekroutily (řízky, roštěnky) a u kosti uvolňujeme naříznutím aby se všude propeklo.

Jak ošetřit maso před přípravou pokrmu - rady, doporučení

Maso před přípravou nikdy nemáčíme ve vodě (zbytečně by se vyluhovalo), ale pouze je otřeme vlhkou utěrkou, nebo krátce opláchneme.

Jak správně podlévat maso - rady, doporučení

Když se maso vydusí, přiléváme vždy trochu vařící vody a to pod maso. Povrch masa nepřeléváme vodou, ale jen tukem.

Jak odstranit z mletého masa zbytky chrupavek, blan, kůže nebo kostí - tipy, rady, doporučení

Mleté maso ještě často obsahuje zbytky chrupavek, blan, kůže nebo kostí. Abychom je odstranili protřeme maso jemným sítem. Nejlépe se k tomu hodí nízké rámové síto. K pasírování se dá použít stěrka na těsto.

Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod

Masové fondue bude obzvlášť aromatické, budeme-li ho potírat kořeněným olejem. Ten připravíme tak, že do oleje vložíme koření a bylinky (tymián, majoránku a bobkový list) a necháme dva týdny rozležet. Před použitím koření scedíme.

Číst dál: Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod

Jak to udělat, co použít, aby se nám rybí maso při grilování nepřichytávalo k roštu - postup, návod

Maso, a nejčastěji to bývá rybí, se přichytí na rozpálenou mřížku grilu a potom se velmi špatně obrací. Proto, když roztáhneme gril, rošt odložíme stranou. Potřeme jej slabou vrstvou oleje a vyskládáme na něj maso. Teprve když je v ohništi žár, položíme nad něj maso na roštu. Zaručeně se nepřichytí a bude se i lépe obracet.

Jak jednoduše špikovat maso slaninou - tipy, rady

Maso protýkáme slaninou ve směru vláken, protože slanina tak snáze proniká do masa a při krájení napříč vlákna tvoří v mase malé čtverečky, jakousi mozaiku. Aby se nám slanina lépe krájela, necháme ji v chladničce chvíli ztuhnout.

Jak snadno nakrájet maso na nudličky - tipy, rady

Maso se na drobné nudličky lépe krájí, když je mírně promrzlé. Aby nepustilo šťávu, je dobré obalit ho trochou škrobové moučky.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny