Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Ryby, maso, vnitřnosti, uzeniny

Jak rozmrazovat maso, aby v něm zůstalo co nejvíce živin - tipy, rady, doporučení

Zmrzlé maso vyjmeme z ledničky několik hodin před jeho přípravou, aby nám rozmrzlo. Rozmrazujeme jej pozvolna při teplotě 1 - 5 °C, protože při rychlém rozmrazování uniká z masa mnoho vody a živin a maso je pak po úpravě suché a tvrdé.

Proč nechávat maso před přípravou odležet

Kratší odležení masu dokonce prospěje, protože dozraje a stane se chutnější a lehčeji stravitelné.

Z čeho lze připravit masové kuličky do polévky - tipy

Masové kuličky se upravují stejně jako zavářka do polévky většinou ze zbytků masa vařeného, pečeného nebo z pečené drůbeže.

Jak uchovávat zbylé nesnědené maso - rady, doporučení

Zbylé maso uchováváme tak, že ho necháme vychladnout a naříznutou stranu přikryjeme mastným papírem nebo pergamenem. Je-li maso nakrájené na plátky, složíme je na sebe a zabalíme stejným způsobem. Omáčku slijeme z masa dříve, než-li vyschne.

Nakládání tuhého masa - tip, rady

Maso, u kterého se obáváme, že by mohlo být tuhé, natřeme večer předtím hořčicí, která způsobí, že maso bude křehčí. Před úpravou hořčici smyjeme a buď ho vaříme, dusíme nebo pečeme.

Jak uchovat maso po delší dobu čerstvé a křehké bez použití lednice - postup, návod

Maso bude čerstvé a křehké, jestliže ho obložíme čerstvě natrhanými mladými kopřivami a zavineme do lněného hadříku. Takto zabezpečené maso může ležet ve sklepě nebo ve studené spíži několik dní.

Jak správně krájet upečené maso, aby nám z něj nevytekla šťáva - rady, doporučení

Upečené maso krájíme až za 10-15 minut po částečném vychladnutí. Jinak nám z masa vyteče hodně šťávy.

Jak to udělat, aby vařené maso, které budeme podávat až další den, zůstalo vláčné - postup, návod

Vařená masa, která podáváme až druhý den, opékáme po nakrájení na porce na tuku - nejlépe másle. Podlijeme je pak trochou polévky, kterou maso vsákne a tím zvláční.

Jak poznáme, jestli je maso dobře propečené, upečené - tipy, rady

Kdy je maso při pečení hotovo? Na maso potlačíme lžící, pocítíme-li, že maso je měkké nebo z něj vytéká červená masová šťáva, pak je uvnitř ještě syrové. Je-li maso ještě poněkud pružné na tlak, pak je propečeno jen napůl. Plně a dobře propečené maso je při tlaku na něj lžící pevné.

Jak to udělat, co použít, aby mělo maso po upečení pěknou barvu - tipy, rady, doporučení (mléko)

Pěknou barvu získá maso, pokapeme-li je před pečením mlékem.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny