Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Vaření, pečení, smažení - rady, tipy, zlepšováky

Maso dietní, pečené bez použití tuku - jak upéct, udělat (alobal)

Maso připravované k dietě pečeme v alobalu v pekáči bez tuku.

Opadávání trojobalu z masa, řízků - jak, čím zabránit, zamezit

Masové výrobky, které si připravujeme ke smažení, je potřebné před obalováním v mouce, vejcích, strouhance apod. osušit, aby obal při smažení neopadával.

Klepání masa - jak správně naklepat

Maso naklepáváme na navlhčené desce, aby nesála z masa šťávu. Abychom zabránili zbytečnému hluku při naklepávání, podložíme pod destičku složenou utěrku.

Přesolená, slaná šťáva z masa - jak, čím zmírnit, odstranit slanost (chleba)

Přesolené šťávy (masové) zlepšíme, když v nich povaříme kůrky chleba.

Slupka na salámu - jak snadno sloupnout, sundat (teplá voda)

Slupku z tvrdého salámu nejlépe stáhneme, když salám ponoříme na několik minut do teplé vody a osušíme. Pak sloupneme slupku bez potíží.

Škvaření slaniny - jak vyškvařit, získat jemné škvarky (voda)

Slaninu vyškvaříme tak, že nejdříve dáme do hrnce trochu vody, a teprve pak přidáme nakrájenou slaninu. Škvarky budou jemnější.

Vepřové, drůbeží maso šťavnaté, křehké - jak, čím před pečením potírat (alkohol)

Vepřové i drůbeží maso před pečením potřeme čistým alkoholem. Po upečení bude maso šťavnatější a křehčí.

Praskání párků při vaření - jak, čím zabránit, zamezit (mléko)

Párky při vaření nepraskají, přidáme-li do vody trochu mléka.

Křupavé klobásky - jak udělat, docílit

Jak připravit křupavé klobásky? Tak, že je vložíme do prázdného kastrůlku, který ponoříme do většího kastrůlku s vodou a dáme péci. Při pečení se tak umocní jejich uzená vůně.

Sójové maso chutnější - jak to udělat, co použít (pivo)

Sójové maso bude chutnější, podléváme-li je při dušení lehce pivem.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny