Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Vaření, pečení, smažení - rady, tipy, zlepšováky

Chybějící vajíčko do těsta - jak, čím nahradit (brambor)

Vařený strouhaný brambor nahradí v těstě vajíčko.

Jíška jemná, hladká - co použít místo vody (mléko)

Když jíšku zalijeme mlékem místo vodou, bude jako jemná omáčka.

Klasická jíška - čím nahradit, co použít místo mouky (vločky)

Klasickou jíšku můžeme nahradit v polévkách i omáčkách umletými vločkami, a tím se vyhneme použití tuku.

Zahušťování guláše - jak, čím zahustit (bramborová kaše)

Při vaření guláše, místo normálního zahuštění (mouka s vodou) použijeme bramborovou kaši. Guláš má pak výbornou chuť.

Zahušťování guláše - jak, čím zahustit (suchý chléb)

Při vaření guláše, místo normálního zahuštění (mouka s vodou) raději nastrouháme suchý chléb. Guláš má pak výbornou chuť.

Smetanová omáčka sražená, zdrclá - jak, čím zabránit, zamezit (cukr)

Aby se smetanová omáčka nesrazila, přidáme do smetany lžičku cukru.

Hrudky v jíšce - jak, čím zabránit, zamezit vzniku (sůl)

Aby jíška netvořila hrudky při zahušťování, mouku osolíme.

Propadávání ovoce do těsta při pečení - jak, čím zabránit, zamezit (cukr, skořice)

Aby nám drobné ovoce nepropadlo při pečení do těsta, obalíme je ve směsi cukru a skořice.

Švestková povidla - jak, čím zvýraznit, obohatit chuť (oranžát, citronát)

Doma vařeným švestkovým povidlům dodáme ještě více chuti a vůně, když do nich tak na pět minut před dovařením přidáme oranžát nebo citronát

Rosol tuhý, hutný - jak, čím docílit, udělat (ocet)

Každý rosol bude tužší, když do něj přidáme jednu kapku octa.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny