Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Vaření, pečení, smažení - rady, tipy, zlepšováky

Oschlá zelenina, salát - jak vrátit svěžest (ocet)

Chceme-li salátu z předchozího dne navrátit svěžest, ponoříme zeleninu do studené vody s trochou octa.

Masné koblihy - jak, čím zabránit nasákavosti těsta při smažení (ocet)

Koblihy nebudou tolik mastné, jestliže do těsta přidáme trochu octa.

Chuť ovoce, ovocných salátů - jak, čím zvýraznit (ocet)

Chuť melounu nebo ovocného salátu zvýrazníme, jestliže jej zakápneme octem.

Cukernatění karamelu - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)

Aby tekutý domácí karamel příliš rychle nezcukernatěl, přidáme do něj po uvaření několik kapek octa.

Ostrý ocet - jak, čím zjemnit, odstranit ostrost, štiplavost (brambor)

Příliš ostrou chuť octa zjemníme, když do něj přidáme oloupanou a na kousky nakrájenou bramboru.

Majonéza příliš hustá - jak, čím naředit, zvláčnit (ocet)

Jestliže se nám při přípravě domácí majonézy vytvoří příliš hustá hmota, můžeme ji odlehčit přidáním několika kapek octa.

Majonéza sražená, zdrclá - jak, čím pomoci (ocet)

Jestliže se nám srazí majonéza, trochu jí ubereme a přidáme do ní jednu lžíci teplého octa. Za stálého míchání pak do ní odebranou část postupně vracíme. Majonéza bude zase taková, jak má být.

Pomerančová sůl vhodná do kuchyně, na vaření - jak udělat, připravit

Pomerančová sůl - příprava: Oloupeme pomeranč a kůru zabalíme do papírové utěrky. Vložíme kůru do mikrovlnné trouby a 20 sekund zahříváme na vysoký výkon, dokud nevyschne. Pokud není dostatečně suchá, zahříváme ještě

Číst dál: Pomerančová sůl vhodná do kuchyně, na vaření - jak udělat, připravit

Sůl se šalvějí a rozmarýnem vhodná do kuchyně, na vaření - jak připravit, udělat

Sůl se šalvějí a rozmarýnem - příprava: Česnek jemně nasekáme a přidáme k soli. Pak do této směsi přidáme nasekanou šalvěj a rozmarýn. Aromatickou sůl připravujeme v den, kdy ji budeme potřebovat, nebo ji uchováváme v

Číst dál: Sůl se šalvějí a rozmarýnem vhodná do kuchyně, na vaření - jak připravit, udělat

Sůl se sušenými bylinkami vhodná do kuchyně, na vaření - jak vyrobit, udělat

Sůl se sušenými bylinkami - příprava: Všechny přísady dáme do kuchyňského robotu a mixujeme několik sekund na nejvyšší výkon. Bylinkovou sůl uchováváme v dobře uzavřené skleničce, aby neztratila své aroma. Tato sůl se hodí pro

Číst dál: Sůl se sušenými bylinkami vhodná do kuchyně, na vaření - jak vyrobit, udělat

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny