Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Vaření, pečení, smažení - rady, tipy, zlepšováky

Falešný slepičí vývar - jak udělat, připravit

Když nastrouháme jednu menší mrkev a osmahneme na lžičce másla, zalijeme, přidáme jemné nudle a povaříme, získáme chutný falešný slepičí vývar s krásnou barvou.

Tuk, mastná kola na polévce - jak odstranit

Tuk z příliš mastné polévky odstraníme, když ji necháme úplně vychladnout, a pak usazený tuk sebereme.

Připálená čočková polévka - jak, čím zachránit, pomoci (citron)

Připálenou čočkovou polévku zachráníme, když do ní přidáme několik kapek citronu.

Přesolená polévka - jak, čím zbavit slanosti, soli (bílek)

Přesolená polévka není žádná tragédie. Vlijeme do ní dva syrové bílky, které se v polévce srazí a odeberou polévce nežádoucí slanou chuť. Potom stačí polévku přecedit.

Zeleninová polévka - jak, čím zahustit (tavený sýr)

Zeleninové polévky zahustíme taveným sýrem.

Pikantní chuť vývaru - jak, čím docílit (niva)

Pikantní chuť vývaru docílíme nastrouhanou nivou.

Slazení nápojů, čaje, kávy - co použít místo cukru (skořice)

Pokud nechcete z jakéhokoliv důvodu sladit čaj nebo kávu, ačkoliv to máte rádi, můžete si je osladit kouskem skořice (asi 3 cm). Káva nebo čaj tak získá příjemné aroma a neztratí svou původní chuť.

Máslový krém na dortu - jak to udělat, co použít, aby déle vydržel

Chceme-li, aby krémy na dortech vydržely déle, ředíme míchaný pudink do máslového krému vodou místo mlékem.

Moučkový cukr - co dělat, když jej nemáme

Chybí-li nám moučkový cukr, umeleme krystalový.

Prášek do pečiva - čím nahradit při pečení, když jej nemáme (rum)

Když při pečení zjistíme, že nám chybí prášek do pečiva, můžeme jej nahradit rumem.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny